Tikslią ir galutinę informaciją apie vertybinių popierių palūkanų normas pateiks Ukrainos finansų ministras. Gegužės 8 d. pasirašytas šalies vyriausybės nurodymas publikuojamas leidinyje "Urjadovyj kurjer". Dokumente nurodoma, kad nominali vienos obligacijos vertė sieks apie 200 tūkst. JAV dolerių.

Obligacijų išleidimo data nenurodoma, tačiau teigiama, kad galios vertybiniai popieriai iki 2019 metų gegužės 16 d., o paprastai pradeda ir nustoja galioti obligacijos tą pačią dieną. Palūkanų išmokos bus nuo 2014 metų lapkričio 16 d., jos bus išmokamos kiekvienų metų gegužės bei lapkričio 16-ąją.

Sprendimą išduoti Ukrainai 1 mlrd. JAV dolerių paskolą palaikė ir JAV Kongresas, ir Senatas - dokumentą Jungtinių Valstijų prezidentas pasirašė balandžio 4 dieną.

Gegužės pradžioje Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbė, kad Ukraina iš viso iki 2014 metų pabaigos gali išleisti euroobligacijų už 3 mlrd. JAV dolerių. Vertybinių popierių emisija, anot TVF pareigūnų, gali būti atliekama trimis atskirais paketais po 1 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)