Šiandien sulauksime svarbių JAV nekilnojamo turto rinkos duomenų. 17 val. Lietuvos laiku bus skelbiamas nenaujų būstų pardavimo rodiklis, parodantis, už kokią vertę buvo parduoti anksčiau pastatyti būstai. Senų būstų pardavimas yra laikomas vienu geriausiai nekilnojamojo turto rinkos situaciją rodančių rodiklių, kadangi nenaujų būstų pardavimo augimas gali reikšti tai, kad pirkėjai yra labiau užtikrinti savo finansine padėtimi. Tuo tarpu euro zona (17 val.) skelbs vartotojų pasitikėjimo rodiklį, rodantį vartotojų požiūrį į ekonomikos būklę ir ateities lūkesčius.

Geopolitinė situacija. Šiandien prasideda JAV viceprezidento J. Bideno 2 dienų trukmės vizitas Ukrainoje, kurio metu JAV išreikš paramą Ukrainos vyriausybei. Investuotojai, optimistiškai įvertinę balandžio 17 dieną Ženevoje pasiekta JAV, ES, Ukrainos ir Rusijos susitarimą, tampa kiek atsargesni. Nepraėjus nė savaitei, JAV valstybės sekretorius ir Rusijos užsienio reikalų ministras nevengia kaltinimų vienas kitam dėl neveiksnumo. Priminsime, kad Ženevos susitarimo esmė – nuginkluoti neteisėtas grupuotes ir savų tikslų siekti pagal įstatymus. Bet kuriuo atveju, investuotojų akiratyje ir toliau išliks įvykiai Ukrainoje – rinkos dalyviai tikisi, kad žodžiai virs darbais ir įtampa Rytų Ukrainoje mažės.

Penktadienį paskelbta, kad „Vilniaus baldų“ pardavimo pajamos šiemet sausio-kovo mėnesiais siekė 15,33 mln. eurų - 50,6 proc. daugiau nei analogišku laikotarpiu prieš metus. Bendrovės grynasis pelnas išaugo 72,2 proc. iki 1,59 mln. eurų. Akivaizdu, kad „Vilniaus baldų“ rezultatų tendencijos yra palankios - stabiliai augančios pajamos ir pelnas jau arti geriausių ketvirčių, kada bendrovė gaudavo maždaug 17 mln. eurų pajamų ir uždirbdavo apie 2 mln. eurų grynojo pelno. „Vilniaus baldai“ jau atliko pagrindines investicijas, todėl labai tikėtina, kad ateityje bus linkusi pelną akcininkams paskirstyti dividendų forma.

Artimiausiu metu prekybos biržose varikliu išliks prekyba dividendus ketinančių mokėti bendrovių akcijomis, taip pat lūkesčiai dėl bendrovių pirmojo ketvirčio veiklos rezultatų. Šiandien rezultatus skelbs Šiaulių bankas ir Vilniaus biržos flagmanas TEO LT.