„Malaysian Airline System Bhd.“ akcijos smuko kartu su ringitu (Malaizijos piniginiu vienetu - DELFI), kai Ukrainoje buvo numuštas vienas iš jos lėktuvų, rašo „Bloomberg“.   

MSCI Azijos Ramiojo vandenyno indeksas Tokijuje iki 12 val. 51 min. vietos laiku smuktelėjo 0,5 proc. – pirmą kartą per šią savaitę.

„Malaysian Airline“ akcijos ryte krito 8,9 proc., o ringitas susilpnėjo 0,3 proc. „Standard & Poor`s 500“ indekso išankstiniai sandėriai nukrito 0,1 proc., kai šis JAV akcijų biržos rodiklis krito žemiausiai per tris mėnesius.

Prekyba dešimties metų obligacijomis Australijoje ir Japonijoje buvo vangiausia daugiau kaip per vienerius metus, o kredito rizikos apsikeitimo sandorių rodiklis pakilo penkiais punktais. Nafta Niujorke pridėjo 0,5 proc.

Kaip praneša BBC, Japonijos pagrindinio indekso „Nikkei 225" lygis penktadienio rytą sumenko daugiau kaip 1 proc. Honkongo Hang Seng" indeksas, atsidarius rinkoms, krito 0,8 proc., tuo tarpu bendrojo Šanchajaus akcijų indekso vertė kilstelėjo 0,4 proc.

Oro linijų bendrovės „Malaysia Airlines" akcijų vertė penktadienį apie pietus jau nukrito daugiau kaip 11 proc. Šiais metais vežėją ištiko dvi stambaus masto katastrofos.

Jungtinių Valstijų akcijų indeksai taip pat smuko po lėktuvo sudužimo ir naujienų iš Gazos ruožo - investuotojai parduoda turimas akcijas ir imasi supirkinėti saugesnius aktyvus - auksą ar JAV valstybines obligacijas. „Dow Jones Industrial Average" indeksas dar ketvirtadienį užsidarius rinkoms sumenko 0,94 proc., S&P 500 - 1,18 proc., o technologijų bendrovių akcijomis prekiaujantis Nasdaq - 1,41 proc.

Rusijos rinkose vertybinių popierių kaina smuko dėl JAV pradėtų taikyti naujų sankcijų prieš šalies įmones, jas taip pat paveikė ir nukritęs „Malaysia Airlines" orlaivis. MMBV indeksas krito 1,6 proc., RTS indeksas - 2,37 procento.

Šalies finansų rinkų ekspertai mano, kad Rusijos įmonių vertybinių popierių kaina toliau kristi turėtų ir penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)