JAV prezidentas pareiškė nutraukiantis derybas su demokratais dėl ekonomikos skatinimo paketo ir prie šio klausimo grįš po prezidento rinkimų. „S&P 500“ akcijų indeksas vakar nukrito 1,34 proc., „Dow Jones“ 1,40 procento. Investuotojams atsigręžus į saugiais laikomus aktyvus, JAV 10-ies m. obligacijų pajamingumas smuktelėjo 4-iais baziniais punktais, iki 0,74 procento. Vos keletą valandų prieš D. Trump‘o pareiškimą FED vadovas J. Powell‘as buvo įspėjęs, kad ekonomika be papildomo fiskalinio stimulo susidurs su rimtais sunkumais. Rinkai ši žinia buvo didelis netikėtumas, nes iki tol Baltiesiems rūmams ir Atstovų rūmų demokratams buvo pavykę suderinti nemažai nesutarimų (siūloma stimulo apimtis siekė atitinkamai 1,6 ir 2,2 trilijono JAV dolerių). Investuotojus taip pat neramina naujų koronaviruso atvejų skaičiaus augimas. Niujorke užsikrėtimų skaičius per dieną artėja prie 550 atvejų ribos, kurią peržengus miesto valdžia planuoja imtis papildomų ribojimo priemonių.

Didžiosios Britanijos svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu vakar smuktelėjo 0,39 proc. (iki 0,911 svaro už eurą), pasirodžius žiniai, kad Europos Sąjunga neketina daryti jokių nuolaidų derybose, artėjant „Brexit“ terminui. Šiandien bus išplatintas rugsėjo 15-16 d. FED susitikimo protokolas.

Baltijos šalių biržose laukiama „Ignitis Grupės“ debiuto. Pirmadienį įspūdinga prekybos apyvarta (1,8 mln. eurų) pasižymėjusios „Tallina Kaubamaja Grupp“ akcijos vakar brango toliau (+3,40 proc., iki 8,52 euro už akciją), jomis prekiauta aktyviausiai (sudaryti 306 sandoriai už 292,5 tūkst. eurų). Daugumoje kitų pozicijų fiksuoti neigiami kainos pokyčiai, nesiekę 1 procento. „Novaturas“ jau pasibaigus prekybai, pranešė apie susitarimą su „Luminor“ banku dėl ilgalaikės paskolos atidėjimo.

Šiandien biržoje įvyks pirminį viešąjį akcijų siūlymą įgyvendinusios „Ignitis Grupės“ debiutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją