„Po Teatro gatvės uostamiestyje kapitalinio remonto eismas čia gatve tapo lengvesnis ir patogesnis. Tačiau tai truko vos kelis mėnesius. Nepraėjus nė pusmečiui buvo pakeistas automobilių parkavimo būdas.

Tada prasidėjo bėdos: sunku į šią gatvę įsukti iš Turgaus gatvės, nes rekonstrukcijos metu gatvė nuo Teatro aikštės buvo atskirta specialiais akmeniniais užtvarais, todėl sunkiau tapo manevruoti ir net prasilenkti. Važiuojantiesiems iš skersinių gatvių, Jono ir Kepėjų, dėl netvarkingai surikiuotų automobilių sunku išvažiuoti, nuolat kyla avarinės situacijos“, – skundėsi aplinkinių namų gyventojai.

Bankas transformuojamas į butus

Situacija rekonstruotoje Turgaus gatvėje pakito į bloga, kai istoriniame pastate, kuriame nuo XIX a. veikė valstybinis Vokietijos, o Lietuvai atgavus nepriklausomybę – Valstybinis komercinis bankas, verslininkai nutarė įrengti gyvenamąsias patalpas. Siekdami padidinti susidomėjimą rekonstruojamame pastate parduodamais butais dabartiniai pastato savininkai paprašė, kad miesto savivaldybės administracija pakeistų automobilių parkavimo tvarką, kad gatvėje ties pastatu tilptų kuo daugiau automobilių. Kadangi vidinio kiemelio pastatas neturi.

Beveik 20 metų šiame Turgaus g. 1 esančiame pastate veikė lošimų namai „Pramogų bankas“. 2021 m. pastatas buvo parduotas, o jame veikę lošimų namai nutraukė veiklą. Su lošimų namais susiję asmenys pasiliko valdyti pastato dalį Teatro g. 1, kuriame veikia kavinė ir airiška smuklė.

Įdomiausia, kad Klaipėdos miesto savivaldybės administracija verslininkų prašymą pakeisti parkavimo būdą patenkino neįtikėtinai greitai ir net nesvarsčiusi nei Eismo saugumo komisijoje, nei kelių ženklų klausimus spręsti suburtoje specialioje darbo grupėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)