Nurodoma, kad tai moderniausias Baltijos šalyse tokio pobūdžio centras, kuris prisidės prie šalies tarptautinio konkurencingumo medicininio turizmo srityje. Planuojama, kad pirmaisiais metais centre bus pasiektas vidutiniškai iki 50 proc. užimtumas, o apie 15 proc. lankytojų sudarys užsienio svečiai.

„Dabar ir Lietuvoje turime tokio pat aukšto lygio medicininės reabilitacijos sąlygas, kokios yra tokio pobūdžio klinikose Šveicarijoje ar Skandinavijos šalyse. Sieksime, kad į mūsų centrą pasisemti sveikatos atvyktų ir užsieniečiai“, – sako reabilitacijos centrą valdančios bendrovės „MCT“ vadovas ir vienas iš centro bendrasavininkų V. Dambrava.

Pagrindinės centro veiklos apima diagnostiką, reabilitaciją, veikia gydykla su įvairiomis papildomomis sveikatinimo paslaugomis. Lankytojams pagal individualiai sudarytas sveikatinimo ir gydymo programas atliekamos gydomųjų masažų, fizioterapijos, druskų terapijos, vandens ir kitos procedūros, veikia baseinų ir pirčių zona, masažinės vonios.

Pasak pranešimo, centras yra pasiruošęs vienu metu priimti iki 180 svečių, taip pat yra pritaikytas lankytojams su negalia ir specialiaisiais poreikiais. Visų svečių laukia jaukus apgyvendinimas, atitinkantis 4 žvaigždučių viešbučio standartą.

Iš viso į centro statybą, įrangos reabilitacijai įsigijimą ir projekto vystymą investuota apie 10 mln. eurų, iš kurių beveik 7 mln. eurų – privataus kapitalo lėšos. Didžiausi finansiniai investuotojai – Medicinos bankas bei Rizikos kapitalo fondas „Practica Venture Capital“, kurio investicijos šiame projekte siekia 1,45 mln. eurų – iš jų 70% lėšų sudaro ES struktūrinių fondų lėšos pagal Lietuvos 2007-2013 m. ekonomikos augimo veiksmų programą, o likusią dalį privataus sektoriaus lėšos.

Bendros ES struktūrinių fondų lėšos projekte siekia 3,210 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)