„Gerėjančios vartotojų nuotaikos, itin mažos arba nulinės indėlių palūkanos bankuose skatina gyventojus ieškoti būdų, kur investuoti pinigus. Vienas iš tokių būdų – investicija į nekilnojamąjį turtą. Vis dažniau pasigirstančios kalbos apie tai, kad, įsivedus eurą, nekilnojamasis turtas galimai brangs, skatina vis daugiau gyventojų į jį investuoti. Pastebime, kad pritrūkę santaupų jį įsigyti, gyventojai dalį sumos padengia vartojimo paskola“, - pranešieme cituojamas „Bigbank“ AS Lietuvos filialo vadovas Rolandas Norvilas.

Kaip rodo apklausos rezultatai, NT įsigyti skolinosi 11 proc. klientų. Daugiausiai (36 proc.) skolinosi tam, kad įsigytų įvairių prekių ir paslaugų. Sumažėjo tų, kurie skolinosi būsto atnaujinimui ir studijoms – pernai tokių buvo 8 proc. ir 1 proc., kai 2012 m. atitinkamai 20 ir 8 proc.

Minėta apklausa atlikta 2013 m. sausio-gruodžio mėnesiais. Jos metu apklausta daugiau nei 20 tūkst. banko „Bigbank“ klientų Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)