Pasak Alytaus miesto savivaldybės Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vyriausiasiojo specialisto Adolfo Klastaičio, Topolių gatvėje esančio kiosko savininko niekaip nepavyksta rasti, todėl informacija apie tai, kad savininkas yra ieškomas, skelbiama viešai. Jei jis vis tiek neatsilieps, teks sudaryti specialią komisiją, kuri kioską nukels priverstinai.

„Apleistu kiosku nepatenkinta ir įmonė „Alytaus prekyba“, šalia kurios pastato jis stovi. Nors kioskas jiems ne konkurentas, prekyba jame nutraukta, bet netvarkingam ir be naudos stovinčiam kioskui ten ne vieta“, - teigė A. Klastaitis.

Netvarkingų, veiklos nevykdančių kioskų Alytaus mieste yra ir daugiau, tačiau su jų savininkais A. Klastaičiui susisiekti pavyko.

„Šiuo metu yra parengta, bet dar galutinai nepatvirtinta naujų kioskų išdėstymo Alytaus mieste schema. Kol ji nepatvirtinta, senieji kioskai gali dirbti, bet turi būti tvarkingi, jų reklama turi atitikti vykdomą veiklą.

Bet kartais atsitinka taip, kad kai kurie kioskų savininkai savo veiklą nutraukia, išeina, viską palieka, o tada mes turime ieškoti savininkų, kad jie tuos kioskus nukeltų“, - sakė Alytaus miesto savivaldybės Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Adolfas Klastaitis.

Kai bus patvirtinta naujų kioskų išdėstymo Alytaus mieste schema, senųjų kioskų nebeliks. Kaip teigė A. Klastaitis, tai nereiškia, kad jų savininkai tą pačią dieną privalės išsikelti, bet per tam tikrą nustatytą laikotarpį jie turės pasirūpinti kioskų nukėlimu.

„Su kiekvienu savininku kalbėsime, ieškosime kompromiso, niekas tą pačią dieną jų kioskų nukelti nereikalaus. Tačiau vėliau jie turės pareikšti norą senuosius kioskus nusikelti , įsigyti naujo dizaino kioskus“, - sakė A. Klastaitis.

Naujų kioskų mieste išdėstymo planas turėtų būti patvirtintas jau netrukus.