Kaip nurodo Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), šių miestų gyventojai turės pakeisti priedėlio ar televizoriaus nustatymus taip, kad atitinkamos televizijos programos būtų priimamos žemiau nurodytais radijo dažniais (kanalais):

Gyventojai, pastebėję, kad jų televizoriai neberodo aukščiau išvardytų televizijos programų, turi atlikti šiuos žingsnius:

1. Atlikti automatinę arba rankinę programų (kanalų) paiešką. Rekomenduojama prieš atliekant programų paiešką iš programų sąrašo ištrinti neberodomų televizijos programų įrašus.
2. Jei atlikus paiešką vis tiek programų nematyti, vadovaujantis įrangos instrukcija reikia atkurti priedėlio ar televizoriaus (jei priedėlis integruotas jame) gamyklinius parametrus.
3. Patikrinti, ar įjungtas antenos stiprintuvo maitinimas (jeigu naudojama antena su stiprintuvu).
4. Ir iš naujo atlikti automatinę programų (kanalų) paiešką.

RRT atkreipia dėmesį, kad nesikeis Klaipėdos, Laukuvos, Mažeikių, Nidos, Plungės, Švėkšnos, Skuodo ir Telšių siųstuvų dažniai, kuriais transliuojamos „LRT Televizija“, „LRT Kultūra“, LNK, „Info TV“, „Liuks!“, TV1, TV3, TV6, TV8, BTV televizijos programos. Todėl šias televizijos programas žiūrintiems gyventojams, kurie jas priima iš išvardytų skaitmeninės antžeminės televizijos stočių, savo priedėlių ar televizorių iš naujo nustatinėti nereikės. Taip pat jokių pakeitimų nereikės atlikti ir kabelinės bei palydovinės televizijos žiūrovams.

RRT dėl dažnių keitimo konsultacijas teikia nemokamu telefonu 8 800 200 30. Kovo 26–29 d. konsultacijos šiuo numeriu teikiamos nuo 8.00 iki 22.00 val.

Konsultuotis galima ir telefonu Klaipėdoje (8 46) 34 62 01 ir Šiauliuose (8 41) 52 35 91 pirmadienį–ketvirtadienį nuo 8.00 iki 17.00 val., penktadieniais nuo 8.00 iki 15.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)