Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikto viešosios nuomonės tyrimo „Omnibusas“ duomenimis, DELFI skaitytojai skiria didelį dėmesį komentarams, ir ypač jų kokybei - net 37 proc. respondentų teigia, kad komentarų kokybė svarbi renkantis naujienų portalą. 

„Neabejotinai komentarai yra svarbi mūsų portalo turinio dalis. Dalis DELFI lankytojų komentarus rašo, dauguma – skaito ir vertina. Sukurdami atskirą geriausiųjų komentarų rubriką siekiame didinti komentarų kokybę, paskatinti komentuoti ne anonimiškai, inicijuoti konstruktyvesnę diskusiją. Taip pat norime draugiškai priminti komentuotojams apie asmeninę atsakomybę viešai reiškiant savo nuomonę milijoninei DELFI auditorijai. Tikime, kad papildomas dėmesys piliečių sukuriamam turiniui leis įgyvendinti keliamus uždavinius,“– sako DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Skaitytojų komentarams pateikti yra sukurta atskira platforma. Tituliniame pagrindinio naujienų portalo DELFI puslapyje pateikiami redakcijos atrinkti geriausi komentarai – jie iškeliami į specialų komentarų blokelį.

„DELFI skaitytojų komentarai yra milžiniška nuomonių ir diskusijų platforma, ten skaitytojai ne tik burnoja, bet ir šmaikštauja, dalijasi patirtimi, pateikia negirdėtų istorijų. Norime iškelti iš bendro komentarų srauto ir pateikti skaitytojams tai, kas yra tikrai vertingas turinys. Pirmenybę teiksime prisijungusių komentuotojų nuomonėms – siekiame įvertinti pasisakančius prasmingai, įdomiai, pateikiančius papildomus argumentus ir sudominti ekspertus, kurie savo nuomonę dėstytų prisistatę“, – sako naujienų portalo DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Redakcijos prioritetas teikiamas prisijungusiems komentuotojams, tačiau kokybiškos anoniminės nuomonės taip pat bus vertinamos. Tikimės, kad laikui bėgant skaitytojai įvertins DELFI dėmesį komentarams ir stengsis juos rašyti taisyklinga lietuvių kalba.

Vidutiniškai vienas vartotojas DELFI portale per mėnesį apsilanko 23 kartus ir praleidžia po daugiau nei 4 val.

Šiuo metu DELFI grupei priklauso skaitomiausias naujienų portalas DELFI bei būrys teminių portalų, skirtų įvairioms auditorijoms: Sporto TV, Alio.lt, Zave.lt, Moteris.lt, Cosmopolitan.lt, Tavovaikas.lt, Manonamai.lt, 1000receptu.lt, Perpasauli.lt, Klubas.lt, 5braskes.lt, Panele.lt, Galjuokauji.lt. Visų DELFI grupei priklausančių portalų skaitytojų statistika skaičiuojama atskirai nuo DELFI portalo statistikos.

Bendrovė DELFI taip pat leidžia populiarius žurnalus „Moteris“, „Cosmopolitan“, „Panelė“, „Mano namai“, „Tavo vaikas“ ir GEO.

Nuo 2007 m. visos DELFI akcijos priklauso Estijos bendrovei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti laikraščių, internetinės žiniasklaidos bei leidybos verslą Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)