„Tai, kaip „Maxima“ reaguoja dabar, ne iš pradžių, o dabar, aš vertinu gerai. Todėl, kad socialinis ir humanitarinis jautrumas, kurį reikėjo iš karto parodyti, rodomas, nukentėjusioms šeimoms teikiama pagalba. Tai yra geras pavyzdys, kaip reikėjo iš karto reaguoti į įvykusią tragediją“, - žurnalistams Rygoje, šalia sugriuvusios „Maximos“, teigė Lietuvos prezidentė, atsakydama į klausimą, kaip tragedija Rygoje paveiks Lietuvos verslininkų reputaciją.

D.Grybauskaitės žodžiais, Lietuvos verslininkai turi padaryti labai rimtas išvadas.

„Išvados dėl konstrukcijos, dėl kai kurių kitų sprendimų yra ne tik Lietuvos verslininkų problema, panašu, kad ji (tragedija - BNS) apima daug klaidų. Pradedant statybų kokybės kontrole ir įvairiais lengvai išduodamais naujų statybų leidimais. Tai kompleksinė problema, yra labai daug priežasčių, kodėl įvyko ši tragedija. Manau, kad mūsų santykiai su Latvija visuomet buvo labai geri ir, žinoma, dėl reputacijos Lietuvos verslininkai turi daryti labai rimtas išvadas“, - sakė D.Grybauskaitė.

Rygos prekybos centro „Maxima“ stogas įgriuvo lapkričio 21-ąją. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)