Didžiausias augimas Europoje

Valstybės duomenų agentūra neseniai skelbė, kad Lietuvoje vidutinis atlyginimas perkopė 2 tūkst. eurų popieriuje ribą. O štai Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) duomenimis, per paskutinius 2019–2022 m. ketvirčius realusis valandinis darbo užmokestis Lietuvoje augo sparčiausiai Europoje – 7,1 proc.

Palyginimui, kitose Baltijos šalyse užfiksuotas žymus realiojo valandinio darbo užmokesčio mažėjimas: Latvijoje daugiau kaip 6 proc. ir Estijoje beveik 10 proc. Šis rodiklis mažėjo ir tokiose šalyse kaip Vokietija (-3,2 proc.), kaip ir daugelyje kitų EBPO šalių.

Realusis darbo užmokestis – tai prekių ir paslaugų kiekis, kurį, išskaičiavus infliaciją ir įvairius mokesčius, galima įsigyti už nominalųjį darbo užmokestį, t. y. pinigų sumą, kurią dirbantysis gauna už atliktą darbą. Realusis darbo užmokestis mažėja infliacijai viršijant nominalaus darbo užmokesčio didėjimo tempus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)