Štai aštuoniolika laiko švaistymo būdų, kuriuos privalote išbraukti iš savo gyvenimo:

1. Bėgimas nuo problemų

Anksčiau ar vėliau, tos problemos jus vistiek pasivys. Tad stokite į akistatą su sunkumais ir įveikite juos.

2. Tamsos keikimas

Patarlė byloja: „Geriau uždegti žvakę, nei keikti tamsą“. Taigi, visi susiduriame su klaidomis ir iššūkiais, tačiau jeigu sutelksite savo energiją į sprendimo paieškas, pajudėsite išeities link.

3. Melavimas sau

Tiesa iš tikrųjų leidžia jaustis laisvu. Įsitikinimai ir mintys, ribojantys mūsų pasirinkimus, neatstovauja jūsų tiesai ir neleidžia jums realizuoti savo vizijų.

4. Baimė

Baimės jausmas užkoduotas žmogaus prigimtyje, o dauguma žmonių yra linkę bijoti to, ko nesupranta. Jeigu savo baimių nesuprantate, visada galite nuo jų išsilaisvinti.

5. Negatyvas

Susitelkite į save apsiginklavę optimizmu ir pozityvumu. Neįstrikite ties dalykais, kurie neleidžia jums judėti į priekį.

6. Žodis „neįmanoma“

Jokiems pasiekimams nėra didesnės kliūties nei nepabandymas arba pasidavimas vos pabandžius.

7. Veikimas ekspromtu

Sėkmė myli tuos, kurie sunkiai dirba, skiria savo siekiams pakankamai laiko ir daro viską, kad jų pasiektų, ką užsibrėžė. Kai padarote tai, ką galite, sėkmė negali neaplankyti.

8. Cinizmas

Žmogiškas supratimas ir geranoriškumas – laimingiausių žmonių esmė.

9. Blaškymasis

Liaukitės švaistę laiką spindinčių objektų vaikymuisi ir susitelkite į tai, ko jums iš tikrųjų reikia gyvenime.

10. Savanaudiškumas

Tikrai sėkmingas gyvenimas susideda iš davimo, dalijimosi ir pagyrų, o ne ėmimo, reikalavimo ir kritikavimo.

11. Gudravimas

Liaukitės viską šimtus kartų permąstę, nes dėl to situacija tik dar labiau blogėja. Įsileiskite tik geras mintis ir jums nutiks geri dalykai.

12. Kaupimas

Bet kokia kaupimo forma nėra sveikas dalykas ir švaisto jūsų laiką, nesvarbu, kas tai būtų – turtas, informacija, išmintis ar emocijos.

13. Neigimas

Pažvelkite į savo gyvenimą ir paklauskite savęs, ar tai, ką jūs darote, tikrai atstovauja jūsų savasčiai. Jeigu taip nėra, liaukitės neigti tai, ko jūs iš tikrųjų norite ir ko jums iš tiesų reikia.

14. Kritikavimas

Kritikuoti labai lengva, tačiau tai padeda itin retai. Pagyrimas pasižymi kur kas didesne galia ir priverčia pasijusti vertingais visus aplinkinius.

15. Palyginimas

Prisiminkite, kad kiekvieno situacija yra unikali, kiekvienas susiduria su savais sunkumais. Baikite save lyginti su kitais, tai niekada nėra produktyvu.

16. Vilkinimas

Nėra didesnės laiko švaistymo formos, nei atidėjimas vėlesniam laikui. Tai suteikia įtampos ir nepalieka galimybių spręsti problemas.

17. Skundimasis

Atsakomybės prisiėmimas jau šiandien – pirmas žingsnis užbaigiant kažką puikaus rytoj.

18. Tobulybė

Nepamirškite, kad tie, kurie retai klysta, retai susiduria su atradimais. Vietoj tobulybės paieškų, verčiau paimkite šią akimirką ir paverskite ją tobula.

Ir, pagaliau, liaukitės švaistę tai, kas jums dovanota. Gyvenimo prasmė – būti naudingu ir reikalingu, tad atraskite savo tikslą ir siekite jo. Kas žino, kam atrasite laiko, jei atsikratysite savo gyvenime visų laiką švaistančių negatyvių dalykų?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)