„Ukrainiečiai gyventojus visada aprūpindavo savo pačių dujomis. Tik pramonei reikėjo dujų iš Rusijos. Iš kitos pusės, nežiūrint į tai, kad Ukrainos dujų kaina buvo viena žemiausių, bet ji buvo sukurta, pastatyta, pasodinta ant didžiulės korupcinės schemos“, - „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ sakė verslininkas.

Ne vieni šaltiniai teigia, kad V. Putinas ir jo kompanija būtent per Ukrainą plovėsi sau pinigus, nežiūrint į tai, kad dujų kaina žemiausia. Tai rodo, kad Ukrainai tos dujos nebuvo tokios svarbios, kiek svarbios – abiejų pusių oligarchams.“

Pašnekovas pastebi, kad dujos iš telkinio Ukrainoje buvo perduodamos Rusijai, o ši paskui jas grąžindavo vėl į Ukrainą. Jo tikinimu, tai dar viena sukurta vidinė korupcijos schema.

D. Radkevičiau teigimu, korupcijos buvimas valdžioje Ukrainos piliečiams buvo visiškai normalus reiškinys. Tik po Maidaino įvykių situacija ir gyventojų požiūris į valdininkus pradėjo keistis.

Žmonės Luhanske yra pavargę nuo visko, stresuoti, jie nori, kad viskas baigtųsi kuo greičiau. Jie nesako, kad kovokime prieš huntą, kas rusiškai reiškia – rusų propagandos aukos – jie sako, kad nori tik ramybės, taikos, kad tie savanorių ar banditų būriai kuo greičiau išeitų“, - pašnekovas dalijosi Luhanske gyvenančių pažįstamųjų mintimis.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.