„Taigi, pirmasis „net billing“ (gryno atsiskaitymo) principu dirbantis gaminantis vartotojas Lietuvoje nuo šiandien pradeda savo veiklą“, – vasario pradžioje socialiniame tinkle paskelbė energetikos ekspertas Martynas Nagevičius.

Jis pasidalijo, kad elektrą pardavinės savo tiekėjui už valandinę „Nord Pool“ biržos rytojaus (tai yra, dienos prieš, angl. day-ahead) kainą, minusuojant 0,49 cento už kWh (tiekėjo marža). Jis pirks elektrą pagal ankstesnę sutartį už valandos kainą, susietą su rinka. Jokių fiksuotų mokesčių tiekėjui mokėti nereikės.

„Pagaminu, susidaro virtuali sąskaita, kurioje guli eurai ir kiekviena kilovatvalandė dauginama iš tuo metu esančios valandinės kainos, atsiima nedidelė tiekėjo marža ir lieka tie virtualūs pinigai sąskaitoje.

Iš jos vėliau, kai naudoju elektrą, galiu paimti tuos eurus. Veiks maždaug taip. Bus dvi sutartys – elektros pirkimo ir elektros pardavimo“, – „Delfi“ komentuoja Lietuvos atsinaujinančių išteklių energijos konfederacijos (LAIEK) prezidentas M. Nagevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)