„Kadangi tai yra bendra infrastruktūra, už jos palaikymą visi solidariai turi mokėti“, - BNS sakė R. Sargūnas.

Jo vadovaujama komisija trečiadienį pritarė tokiam konservatoriaus Jurgio Razmos ir Šilumos tiekėjų asociacijos siūlymui.

Šiuo metu tranzitu dujas į Karaliaučių gabena tik „Gazprom“. Tačiau R. Sargūno nuomone, ateityje, pastačius dujų jungtį su Lenkija, tokių įmonių gali padaugėti.

„Kadangi bus jungtys su Europa, dujas galėtų tiekti ir daugiau bendrovių. Tačiau nevienodos konkurencinės sąlygos, jei bendrovės naudojasi mūsų infrastruktūra, o už terminalą nemoka, o mūsiškės turi mokėti“, - BNS sakė R. Sargūnas.

Tačiau jis sutiko, kad toks sprendimas nebūtų lengvas: „Tam reikėtų tarpvalstybinių susitarimų, vien įstatymo tam nepakaktų“.

Seimo teisininkai siūlo nepriimti pataisų dėl SGD terminalo veiklos finansavimo, kol nebus gautos Europos Komisijos (EK) išvados dėl naujos jo išlaikymo tvarkos.

„Keičiasi valstybės pagalbos verslui teikimo tvarka“, - komisijos nariams, svarsčiusiems naują SGD terminalo išlaikymo modelį, teigė teisininkė Daina Petrauskaitė.

Tokiai Seimo teisininkų išvadai Energetikos komisija pritarė.

Praėjusią savaitę Seimas iš antro karto priėmė svarstyti SGD terminalo įstatymo pataisas, kurios keistų SGD terminalo išlaikymo modelį. Pagal jį SGD išlaikymo mokestis būtų skaičiuojamas, vartotojams savanoriškai deklaravus dujų sunaudojimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (272)