„Įmonė yra padavusi „Lietuvos dujų tiekimą“ į teismą tam, kad atgautų nuolaidą, kurią gavome iš „Gazprom“, tai mano įtarimas yra, kad jie nenori pirkti tų dujų, nes tokiu būdu jie gautų nuolaidą per dujas ir ją tektų atiduoti vartotojams. Vietoj to jie nuperka brangesne kaina, už jas sumoka vartotojai, ir turbūt yra tikslas dar per teismą tą nuolaidą, kuri skirta vartotojams, irgi pasiimti sau, ir tokiu būdu uždirbti dvigubą pelną“, - LRT radijui trečiadienį sakė R.Masiulis.

Pasak jo, įmonė gali įsigyti pigesnių gamtinių dujų, bet to nedaro - „Vilniaus enerigja“ nuo sausio dujas perka per biržą, o anksčiau skelbtą dujų pirkimo konkursą yra sustabdžiusi, kol dėl jo neva aiškinasi su Energetikos ministerija ir Viešųjų pirkimų tarnyba.

„Traktuoju tai kaip atsikalbinėjimą ir laiko tempimą. Jeigu ši įmonė norėtų ištaisyti situaciją ir nupirkti pigesnių dujų, jie tą galėtų padaryti labai greitai. Vietoj to jie siuntinėja raštus, nors ir gauna teigiamus atsakymus, kad jie gali taip pirkti dujas, kaip jie klausia, jie rašo tada kitą raštą kitai tarnybai - tai yra laiko tempimas“, - tikino energetikos ministras.

„Vilniaus energijos“ vadovas Linas Samuolis antradienį pareiškė įtariantis dujų tiekėjus karteliniu susitarimu, o bendrovę „Lietuvos dujų tiekimas“ - noru parduoti dujas kuo brangiau.

R.Masiulis antradienį teigė, kad „Vilniaus energija“, pirkdama dujas per biržą, moka maždaug 20 proc. daugiau, todėl vartotojai per mėnesį praranda apie 1 mln. eurų. Ministerijos prašymu Kainų komisija trečiadienį svarsto, ar „Vilniaus energija“ iš tikrųjų perka per brangias dujas.
„Vilniaus energija“ praėjusią savaitę kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą reikalaudama, kad „Lietuvos dujų tiekimas“ grąžintų 19 mln. eurų permoką, - esą tiek pinigų įmonė permokėjo už „Gazprom“ tiektas dujas 2013 metais ir 4 pirmus 2014-ųjų mėnesius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)