Tokią nuomonę ketvirtadienį išsakė Prancūzijos naftos ir dujų gavybos bendrovės „Total" vadovas Patrickas Pouyanne leidiniui „Les Echos".

Atsakydamas į klausimą apie pasaulinės naftos rinkos dinamiką, jis atsisakė šiuo klausimu pateikti bet kokių prognozių, nes žaliavų kainos „iš prigimties yra nepastovios".

„Nuo 2002 iki 2006 metų jos padidėjo nuo 20 iki 100 JAV dolerių už barelį, o štai šiandien grįžome prie 50 JAV dolerių už barelį. Šokinėjimas bus pastebimas visuomet", - pabrėžia P. Pouyanne.

Prancūzų koncerno vadovas teigia, kad dabartiniam kainų nuosmukiui įtakos turėjo nemažai veiksnių, sukėlusių pasiūlos augimą paklausos atžvilgiu po kelerių pabrangusios naftos metų.

„Pirmąjį 2000-ųjų pusmetį, kai naftos kainos kilstelėjo penkis kartus, gerokai padidėjo geologinės žvalgybos biudžetai, taip pat atsirado galimybių pradėti gavybą netradiciniuose telkiniuose, nes jų eksploatacija tapo rentabili, - sako „Total" generalinis direktorius. - Visa tai ėmė daryti didelės įtakos pasiūlai - procesą matysime ir toliau, nes daugelis investicijų, atliktų per pastaruosius penkerius metus, pajamų ims duoti tik ateinančiais metais".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)