„Litgrid“ vadovo Roko Masiulio teigimu, didžioji dalis 290 km ilgio kabelio bus Lietuvos ir Lenkijos teritoriniuose vandenyse ir ekonominėse zonose. Trasa kerta ir Švedijos ekonominę zoną.

„Dabar jūros dugno tyrimo darbai atliekami visoje linijos trasoje ir tai leis mums kokybiškai ir laiku pasiruošti tolesniems šio ypatingai svarbaus projekto etapams“, – pranešime sakė R. Masiulis.

Baltijos jūros dugno tyrimai bus atliekami 7 laivais su specialia įranga, pavyzdžiui, sonarais ir magnetometrais, ir jei prireiks, bus pasitelkti povandeniniai robotai ar narai. Paimti grunto mėginiai bus tiriami laboratorijoje.

Iš viso numatoma išžvalgyti 290 km ilgio ir 300 metrų pločio trasą. Tyrimo ataskaitą planuojama gauti šių metų antroje pusėje.

700 megavatų (MW) galios aukštos įtampos nuolatinės srovės jungtis „Harmony Link“ yra didžiausias Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimo su kontinentine Europa projektas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją