Kremliaus valdoma "Rosneft" nurodo, kad bendrovės "pradėjo tiriamuosius darbus" Norvegijai priklausančioje Barenco jūros dalyje.

Anksčiau Oslas prisijungė prie Briuselio taikomų griežtų priemonių, nukreiptų prieš Rusiją dėl šios palaikomų sukilėlių Ukrainoje. Sankcijos nukreiptos tiek prieš "Rosneft", tiek ir prieš jos vadovą Igorį Senčiną, draudžia prieigą prie tarptautinių fondų, todėl dar praėjusią savaitę "Rosneft" 42 mlrd. JAV dolerių vertės paskolos kreipėsi į Kremlių.

Savo ruožtu Didžiosios Britanijos įmonė BP, kuriai priklauso 20 proc. "Rosneft" akcijų, teigia savo ryšių su Rusijos įmone nenutrauksianti. Be to anksčiau šį mėnesį Rusijos milžinė nurodė pradėjusi bendrus tyrimus šiauriniuose Sibiro krantuose kartu su JAV naftos gavybos milžine "ExxonMobil".

Darbų vykdymas gali tapti sudėtingas, nes Europos Sąjungos (ES) sankcijose kaip viena iš priemonių nurodomas ir vienerius metus trunkantis draudimas eksportuoti naujiems projektams Arkties vandenyne skalūninių dujų ar naftos telkiniuose reikiamą įrangą ir technologijas.

"Rosneft", pranešusi apie pradėtus darbus, nurodo, kad "tiriamųjų operacijų pradžia žymi svarbaus naujo bendradarbiavimo tarp "Rosneft" ir "Statoil" etapo pradžią".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)