Latvijos ministrė pirmininkė Laimduota Straujuma penktadienį Vilniuje teigė, kad tik tuomet bus diskutuojama dėl projekto.

„Jei bus ekonominiai skaičiavimai, tuomet mes diskutuosime ir palaikysime Lietuvą“, - penktadienį spaufos konferencijoje po Baltijos valstybių premjerų susitikimo Vilniuje sakė L.Straujuma.

Tokios pat nuomonės laikosi ir Estijos premjeras Taavi Roivas.

„Visagino klausimas mums taip pat yra pagrinde ekonominis, jis nėra nesvarstomas, tačiau šiandien nebuvo svarstomas kaip pagrindinis klausimas“, - sakė Estijos ministras pirmininkas.

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius teigė pristatęs Latvijos ir Estijos atstovams VAE projekto eigą ir tikino, kad reikalingas ekonominis jo įvertinimas.

„Buvo išsakyta mintis dėl Visagino atominės elektrinės, kad mes toliau tęsiam partnerystę ir bendrą darbą su Japonijos kompanija „Hitachi“ ir taip pat pasakėm, kad reikalingas įvertinimas ekonominis ir energetinio efektyvumo. Tai mes tikrai kviečiame ir pakvietėm kolegas nagrinėti mūsų pateiktus pasiūlymus ir tiesiog pateikėm informaciją, kas yra nuveikta Lietuvoje“, - tikino A.Butkevičius.

Energetikos ministras Rokas Masiulis neseniai teigė tikintis, kad derybos dėl VAE paspartės, kai Estija suformuos Vyriausybę - tai ji padarė šią savaitę.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sausį Davose susitikusi su „Hitachi“ vadovu Hiroaki Nakaniši sakė, kad bendrovė tebenori dalyvauti projekte ir investuoti į kitus ekonomikos sektorius.

Lietuva 2011 metų vasarą parinko „Hitachi“ strateginiu investuotoju į atominę elektrinę, bet po metų surengtame patariamajame referendume projektas nesulaukė paramos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)