"Aš esu tikras, kad Lietuva sukurs labai stiprią energetikos politiką", - trečiadienį spaudos konferencijoje Briuselyje po susitikimo su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiu sakė Europos Komisijos vadovas Jose Manuelis Barroso.

Europos Sąjunga siekia iki 2015 metų eliminuoti energetines salas.

J.M.Barroso, bendroje su A.Butkevičiumi konferencijoje kalbėdamas apie būsimą Lietuvos pirmininkavimą, teigė, kad Lietuvai vis dar lieka daug darbo po Airijos pirmininkavimo, tačiau pridūrė manantis, kad Lietuva yra tam pasiruošusi.

"Aš tikrai tikiu, kad Lietuva yra pasiruošusi ir susikoncentravusi", - sakė J.M.Barroso.

"Mūsų pareiga yra subalansuoti visų šalių narių interesus", - sakė A.Butkevičius ir pridūrė tikintis, kad Lietuvos pirmininkavimas praeis sklandžiai.

J.M.Barroso taip pat sakė, kad Europos atsigavimo raktas yra darbo vietų kūrimas ir augimo, vienos rinkos siekis.

Trečiadienį Briuselyje lankosi 10 iš 15-kos Lietuvos ministrų kabineto narių, kurie trečiadienį susitinka su pagrindinių ES institucijų vadovais. Tai tradicinis būsimos pirmininkaujančios valstybės Vyriausybės vizitas į ES sostinę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)