„Nuo šių metų pradžios skola vis auga ir auga. Taip, sutinku, Ukrainą šiuo metu krečia rimta politinė krizė, tačiau už dujas mokėti reikia“, - pabrėžė jis. Apie tai rašo naujienų portalas RBK.

Anot A. Milerio, bendrovė pagal pasirašytą su Ukraina sutartį gali pereiti prie dujų tiekimo tik susimokėjus už jas į priekį. „Tačiau mes to nedarome - matome, kad šiuo metu šaliai labai svarbus laikotarpis, kai ji gali išvengti ekonominio kracho. Taip pat norime išvengti ir galimos grėsmės rusiškų dujų tranzitui į Europą“, - kalbėjo A. Mileris, tačiau pridūrė, kad tokia padėtis „negali tęstis amžinai“.

„Atidžiai stebime, kaip gi klostysis situacija toliau. Šiuo metu daug kalbama apie finansinę pagalbą Ukrainai. Pasklido informacija, kad Jungtinės Valstijos pasirengusios suteikti šaliai 1 mlrd. JAV dolerių vertės paramą. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad Rusija šiuo metu teikia Ukrainai 5 mlrd. JAV dolerių vertės pagalbą: tai ir rusiškos vyriausybės gruodį suteikta 3 mlrd. JAV dolerių paskola Ukrainai, ir mūsų vis dar negauti beveik 2 mlrd. JAV dolerių už suteiktas dujas. Faktiškai šią sumą galima laikyti mūsų avansu Ukrainos ekonomikai ir pramonei“, - nurodė „Gazprom“ vadovas.

Jis taip pat pridūrė, kad negauti dujų apmokėjimai „Gazprom“ - „tai nebaigta finansuoti šiuo metu vykdoma investicinė programa, negautos biudžeto lėšos, taip pat gali nukentėti ir akcininkams mokami dividendai“. „Nemaža dalis mūsų privačių akcininkų - užsieniečiai. Tai jų dividendai, jų pajamos. Norime iš Ukrainos daugiau aiškumo“, - pabrėžė A. Mileris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)