„Manau, kad mažesnės dujų kainos Ukrainai - labai gera naujiena“, - sakė komisaras.

Kaip jau skelbta anksčiau, Rusijos dujų bendrovė „Gazprom“ ir Ukrainos kompanija „Naftogaz Ukrainy“ pasirašė priedus prie 2009 metų rusiškų dujų tiekimo į Ukrainą sutarties, pagal kuriuos jų kaina sieks 268,5 JAV dolerio už 1 tūkst. kub. metrų. 2013 metais Kijevas rusiškas dujas pirko po šiek tiek daugiau nei 400 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų.

Ministras: Ukraina apmokės skolą už rusiškas dujas iki kovo

Ukraina sureguliuos klausimą dėl 2,7 mlrd. dolerių įsiskolinimo Rusijos dujų bendrovei "Gazprom" iki 2014 metų sausio pabaigos, o skolą padengs iki kovo mėnesio, pranešė Ukrainos energetikos ir anglies pramonės ministras Eduardas Stavickis, informuoja "RBC-Ukraine".

Per 2014 metus Ukraina planuoja iš Rusijos įsigyti 33-35 mlrd. kubinių metrų dujų, teigė E. Stavickis. Be to, šių metų sausį Ukraina įsigis 100 mln. kubinių metrų dujų. "Dujos perkamos atsižvelgiant į žiemos standartus. Iš vieno tiesioginio vamzdyno mums reikia mažiausiai 100 mln. kubinių metrų dujų. Galutiniai sausio mėnesio duomenys bus paskelbti vasario 15 dieną", - sakė ministras.

Ketvirtadienį kompanijos "Gazprom" atstovas per telekonferenciją pareiškė, kad Ukrainos skola už rusiškas dujas siekia apie 2,7 mlrd. dolerių ir kad ją šalis turi grąžinti iki 2014 m. sausio 25 dienos. Kaip ketvirtadienį sakė "Gazprom" atstovas, Ukraina jau pradėjo dalimis ją grąžinti.