„Tiekėjų ir vartotojų tarpusavio priklausomybė yra stabilumo veiksnys labai neramiame pasaulyje“, – per didelę energetikos konferenciją Maskvoje sakė B.Dudley, kuris yra JAV pilietis.

„Konkrečiai manau, jog tai, kad Europa priklausoma nuo Rusijos dujų, o Rusija – priklausoma nuo pajamų iš Europos, sukuria svarbią jungtį, ir tikiu, kad energetika gali veikti kaip tiltas“, – aiškino jis.

Šie komentarai nuskambėjo tuo metu, kai Rusija anksčiau dieną nutraukė gamtinių dujų tiekimą Ukrainai dėl neapmokėtų skolų ir perspėjo Europą dėl galimų tiekimo trikdžių, jeigu Kijevas savinsis Vakarų šalims skirtas dujas.

BP tvirtino liekanti ištikima savo įsipareigojimams Rusijos valstybinei naftos milžinei „Rosneft“, nors tos įmonės generalinis direktorius Igoris Sečinas yra įvardytas tarp pareigūnų, kuriems Jungtinės Valstijos taiko sankcijas dėl Rusijos veiksmų Ukrainos atžvilgiu.

BP tebevaldo beveik 20 proc. „Rosneft“ akcijų, kai Britanijos bendrovė pardavė Rusijos įmonei 50 proc. savo turėtų akcijų bendro kapitalo įmonėje TNK-BP.

Vakarų energetikos bendrovės tikisi bendradarbiauti su Rusija, galinčia padėti joms užsitikrinti naujų naftos ir dujų šaltinių, didėjant pasaulinei energetikos išteklių paklausai, o Rusijos įmonės gauna naudos iš partnerių technologinės patirties, ypač išgaunant skalūnų naftą ir dujas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)