Praėjusį mėnesį sustabdžius projekto vykdymo darbus dėl Kijevo ir Maskvos konflikto, Bulgarija pasirinko palaikyti Rusiją ir dujotiekio tiesimui pritaria. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas spaudos konferencijos Sofijoje metu kalbėjo tikįs, "kad Europos Komisija priims pagrįstą sprendimą, kuris nebus veikiamas politinių aplinkybių".

Bulgarijos premjeras Plamenas Orešarskis buvo nusiteikęs optimistiškai ir pareiškė, kad Briuselis greičiausiai "pritars teigiamiems argumentams" ir leis tęsti Bulgarijos teritorija tiesiamo vamzdyno statybų darbus. Spaudžiama ES bei Jungtinių Valstijų šalis visus darbus nutraukė birželio 8 dieną.

Prieš "Pietų srauto" statybą pasisako Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga. Birželio pabaigoje už energetiką atsakingas Europos Komisijos pareigūnas Guentheris Oettingeris pagrasino Europos Sąjungos (ES) šalims, palaikančioms "Pietų Srauto" projektą. Anot pareigūno, Europos Komisija negali taikstytis su tuo, kad kelios ES valstybės su Rusija pasirašė sutartis dėl dujotiekio statybos, nes jose pažeidžiamos bendros regione galiojančios nuostatos.