„Turiu pasakyti, kad turint suskystintųjų gamtinių dujų terminalą, pirmiausiai Lietuva bus diversifikavusi dujų rinką ir mes jau turėsime galimybę alternatyvia kryptimi (apsirūpinti - BNS) dujomis. Savaime suprantama, tai palengvina derybas su „Gazprom“ dėl to, kad mes jau tiesiog irgi galime pasakyti, kad turime galimybę gauti dujas ir iš kitų šalių“, - antradienį interviu LRT radijui sakė premjeras, kuris antradienį Klaipėdoje vadovauja SGD terminalo projekto įgyvendinimo komisijos posėdžiui.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė neseniai taip pat pareiškė, kad SGD terminalas leis Lietuvai derėtis dėl pigesnių dujų ne tik su „Gazprom“, bet ir kitais tiekėjais. Prieš savaitę, komentuodama Rusijos dujų koncerno Lietuvai pateiktus pasiūlymus, ji pareiškė, jog jie yra nepriimtini, tačiau derybas įpareigojo tęsti.

Premjeras tuomet teigė, jog dabar „Gazprom“ siūloma kaina yra mažiausia, kurią kada nors pavyko išsiderėti, tačiau, pasak prezidentės, kainos nuolaida siūloma Lietuvos sąskaita.

Šią savaitę į Maskvą išvyksta Lietuvos derybininkų grupė, kuri tęs derybas su vieninteliu dujų tiekėju šaliai „Gazprom“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)