Apie tai rašoma oficialioje restorano „Facebook“ paskyroje.

„Draugai,

Deja, „GYPSY lounge & grill“ restoranas yra uždarytas, bet ne mūsų norai.

Klausimas, ar būtų poreikis organizuoti teminius romų vakarėlius „Salote Namoss“ restorane. Taip, kaip kažkada būdavo „GYPSY lounge & grill“ restorane: su šokiais, su gera muzika, su tradicine romų virtuve?

Laukiame jūsų atsakymų“, – skelbiama restorano paskyroje.

Dėl netikėtos žinios Delfi susisiekė su restorano įkūrėju ir vadovu Ištvanu Kviku. Žinomas romas paaiškino, kodėl teko uždaryti populiarią vietą.

„Buvo labai sėkmingas projektas, kuriam panaudojome daug sveikatos ir jėgos. Tikrai padarėme labai svarbią misiją. Parodėme, kad romai gali dirbti, turėti profesijų. Pavyzdžiui, pas mus dirbę romai iki šiol gauna kitų pasiūlymų ir sėkmingai dirba kituose restoranuose. Čia buvo mūsų pagrindinė žinia. O išlaikyti restorano verslą labai sudėtinga. Jis tikrai pragyveno trejus su puse metų, bet mes neturime tokios apyvartos, kad galėtume išlaikyti restoraną“, – paaiškino I. Kvikas.

Jis taip pat pridėjo, kad ir toliau bandys derinti panašius projektus su Vilniaus miesto savivaldybe, įvairiais rėmėjais, galinčiais paremti verslo inkubatorių.

„Jie tikrai palankūs ne tik mums, bet ir valstybei. Mes kovojame su stereotipais. Įrodome, kad romai gali dirbti, jie nėra blogiečiai, o normalūs, kaip visi žmonės. Gaunamas neformalus ugdymas ir galima pradėti normalų gyvenimą. Tai labai svarbu. Be to, nors vieta buvo labai gera ir esam patenkinti savo darbu, patalpa nebuvo didelė, tad turime orientuotis į didesnę aplinką“, – Delfi komentavo I. Kvikas.

Delfi primena, kad garsus romų restoranas atsidarė prieš trejus metus tarp Vilniaus Rotušės ir Aušros vartų.

Restorano meniu buvo tokie patiekalai kaip romų guliašas, romų pyragas „Savijako“, romų sriuba „Humer“ ir kiti romų tradiciniai valgiai. O taip pat ir improvizuoti pasaulio skonių patiekalai.

Pavyzdžiui, „Barono Radžio“ salotos su žarijose kepta vištiena ar jautienos tartaras „Čigoniškas ežys“. Gurmanai restorane galėjo paragauti netgi patiekalų, papuoštų tikru auksu. Čia klientus stebino šokančios padavėjos ir netgi galimybė išsiburti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)