44-ąjį gimtadienį E.Dragūnas planavo atšvęsti kiek atokiau nuo miesto šurmulio – savo sodyboje, tačiau čia jo laukė nemaloni išankstinė „dovana“. Į vietą atvykęs dainininkas nerado nei šašlykinės, nei suolų, nei stalų, nei sodo traktoriaus žolei pjauti – atlikėją apvogė.

Į įvykio vietą buvo iškviesta policija, kuri ėmėsi vykdyti tyrimą, tačiau ir pats Egidijus nesėdi sudėjęs rankų – už naudingą informaciją, padėsiančią rasti nelauktus svečius, dainininkas siūlo 10 tūkst. eurų.

Tiesa, ketvirtadienį Delfi susisiekus su „SEL“ lyderiu, šis patikino, kad siūloma suma už pagalbą gali išaugti dvigubai ar net trigubai – svarbiausia, kad būtų rasti ilgapirščiai.

„Sulaukiau jau žmonių žinučių. Tiesą sakant, kol vyksta tyrimas, policija prašė apie detales nekalbėti“, – paaiškino jis.

„Bet aš galvoju, kad tai tik laiko klausimas, kada rasime juos. Gavau žinučių iš kitų žmonių, kurie sakė, kad ir juos buvo apvogę, bet neturėjo galimybės tai viešinti, bet aš tą padariau iš principo. Man ne tiek tų daiktų gaila, o pati situacija yra nemaloni. Nesinori, kad apskritai tai vyktų. Norisi, kad žmonės į tai reaguotų. Tai principo reikalas. Aš būtinai rasiu tuos žmones. Būtinai. Ir parodysiu juos. Aš nežinau, ar jums yra taip atsitikę, bet tai labai nemalonu“, – pakartojo pašnekovas.

Pasiteiravus, ar nuo ilgapirščių E.Dragūnas nukenčia pirmąjį kartą, atlikėjas išdavė, kad seniau jo šeimai yra tekę tapti vagių aukomis, tačiau dabartinėje situacijoje nukentėjo ne tik jo, bet ir kitos apylinkėje esančios sodybos.

„Aplink tą vietą pastaruoju metu tai buvo jau penkta vagystė. Matyt, tai ne sutapimas. Bet aš esu principingas. Jei nebus dar rasta, aš sumą pakelsiu iki 20 ar 30 tūkst. Bet kokiu atveju nepaliksiu šito reikalo ramybėje“, – tikino jis.

Dainininkas sako, kad jam apmaudu, nes kai kurie lietuviai statosi sodybas dėl meilės savo kraštui, o piktavaliai ateina ir ilgai puoselėtą vietą tiesiog išniekina.

„Žmonės neemigruoja, turi ir prižiūri savo sodybas, jų neparduoda, rūpinasi, susitvarko aplinką... Kai nutinka tokie dalykai imi galvoti, ar viso to reikia, nes ateina kažkas ir taip pasielgia. Tai atstumiantis dalykas. Sodyba stovi vidury laukų, žinoma, jos niekas nesaugoja kiaurą parą, bet, atrodo, kad čia turėtų būti elementaru, kad negalima taip daryti. Norėtųsi, kad visuomenės moralė būtų aukštesnė. Be to, stebiuosi kai kurių žmonių replikomis, kad net šlykštu skaityti. Perskaičiau, kad vagys neva galėjo mano sodybą dar ir padegti... Mane stebina tokie žmonės“, – apmaudo neslepia atlikėjas.

Nepaisant nemalonaus įvykio, savo gimimo dieną Egidijus prabudo nusiteikęs puikiai – jo kambaryje laukė maloni artimųjų staigmena.

„Pakilau į kambarį, o jame pilna balionų, – šyptelėjo jis. – Per mano gimtadienį visada šviečia saulė. Kiekvieną kartą, kai būna mano gimimo diena, visada džiugina skaidrus dangus. Neatsimenu, kada būtų liję per mano gimtadienį. Visada jaučiasi toks tikras pavasaris, atgimimas.“

Šventę E.Dragūnas žada paminėti kukliai, namų aplinkoje su artimaisiais, bet nepamirš ir draugų.

„Gal darysiu balių per kompiuterį, susijungsime su draugais internetu per vaizdo konferenciją“, – linksmai pokalbį užbaigė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)