Pareigūnai sulaukė skundų, jog daugybė renginio dalyvių nedėvėjo kaukių, nesilaikė saugaus atstumo.

„Gruodžio 29 dieną pareigūnai pradėjo administracinę teiseną organizatorių atžvilgiu dėl koncerto, kuriame galbūt nesilaikyta reikalavimų, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 526 straipsnio 3 dalį“, – BNS pirmadienį sakė Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Vaizdai iš koncerto

Šis straipsnis numato atsakomybę už civilinės saugos įstatymo ir kitų civilinę saugą reglamentuojančių teisės aktų nevykdymą ar pažeidimą.

Koncerto organizatoriams gresia nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų bauda.

Netrukus po koncerto policija sulaukė mažiausiai penkių pranešimų dėl pandemijos valdymo reikalavimų nesilaikymo. Policija iš pradžių tikslino aplinkybes, paskui pradėjo tyrimą.

Pasak O. Vaitkevičienės, policija siųs užklausas renginio organizatoriams, arenos valdytojams.

Viešai skelbta, kad renginį organizavo bendrovė „Idėjų logistika“. BNS pirmadienį su ja susisiekti nepavyko.

Sureagavo ir pats Selas

Egidijus Dragūnas-Selas ir pats sureagavo į pasipiktinimus dėl „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjusio 15 tūkst. žmonių sutraukusio savo grupės koncerto.

„Mažiausiai į tai reaguoju, esu visiškai ramus“, – kiek anksčiau „Delfi“ komentavo E. Dragūnas.

„Ne pirmą dieną susiduriame su pandemija. Visi viską puikiai žino. Nepriraginsiu žmonių. Kas kaip suvokia, tas taip ir elgiasi. Tačiau jeigu yra išrasta vakcina, išduodami galimybių pasai ir žmonės į koncertus ateina sveiki...“, – sakė Selas, paklaustas, ar koncertuose egzistuoja praktika, kai pats atlikėjas ragina žiūrovus užsidėti kaukes.

Atlikėjas pasiūlė atsisukti į prieš kelerius metus nufilmuotą buvusio sveikatos ministro Aurelijaus Verygos interviu, kuriame jis, kaip vėliau pripažino, klaidingai teigė, jog kaukės nuo šios infekcijos neapsaugos. Esą tiesiog vertėtų dažniau plauti rankas.

„Mes galime tą patį pasakyti. Be to, vieną dieną kaukių reikia, kitą – nereikia. Prie įėjimo buvo tikrinami žiūrovų galimybių pasai, stovėjo termovizoriai. Situacija buvo kontroliuojama. Čia tik vėl dirbtinai bandoma sukelti kažkokį skandalą“, – buvo įsitikinęs Selas.

Atlikėjas sakė, kad nepaisant kilusio chaoso, po koncerto liko daugiau malonių emocijų nei blogų.

„Aišku, kad gerų emocijų daugiau. Žmonės patenkinti. Noriu pasakyti tiek, kad valstybė leido rengti renginius ir visi viską puikiai supranta. Buvo užtikrintos visos reikiamos sąlygos, visi 15 tūkst. žmonių įleisti su galimybių pasais, tikrinama temperatūra. Taip pat tarp kėdžių buvo tarpai. Viskas čia truputėlį perspausta.

Aš irgi esu dalis visų tų žmonių. Taip, jie nusiėmė kaukes, bet aš negaliu atsakyti už visus. Žinoma, mes pergyvename dėl visų žmonių. Bet juk renginiai vyko ir Vilniuje, ir Klaipėdoje...“ – sakė Selas.

Asmeniškai piktų žinučių dėl kilusio skandalo E. Dragūnas sakė nesulaukęs.

„Žmonės džiaugiasi, nori pailsėti. Aš pats juk nežinau tos tikrosios situacijos ir kaip čia viskas yra – sukurta, ar kilę iš gamtos. Nieko nesuprantu. Bet kokiu atveju, mes nieko nepažeidėme. Renginys buvo leistas, visi į areną suėjo su kaukėmis, o paskui – kas norėjo atsigerti ar dainuoti, nusiėmė. Niekas nebuvo daroma piktybiškai“, – komentavo atlikėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)