Praėjusį sekmadienį „Pilates“ mankštoje kartu su visais mankštinosi ir televizijos laidų vedėja Aistė Paškevičiūtė, kuriai didelį įspūdį paliko šilta atmosfera, nuostabi trenerė ir draugiški žmonės.

„Buvo labai malonu matyti puikiai nusiteikusius renginio dalyvius. Džiugina, kad mankštoje dalyvavo vyresnio amžiaus žmonės ir jaunos mamytės su savo mažyliais. Jautėsi, kad dalyviai tikrai gerai ir naudingai leidžia laiką – juk sportuoti gamtoje ir drauge su kitais kur kas smagiau negu tarp keturių sienų ir vienam. Pastebėjau, kad buvo ir tokių, kurie eidami pro šalį pamatė, kad mums smagu, ir prisijungė – nepaisant beprotiško karščio“, ‒ mankštos įspūdžiais dalinasi mergina.

Sportiškai nusiteikusią Aistę Paškevičiūtę išvysime ir šį sekmadienį, tačiau ne kaip dalyvę, o jau kaip mankštos vedėją, kartu su Tomu Kairiu ir profesionalia instruktore.

„Man patinka pagrindinė šio užsiėmimo mintis – „Pilates“ užsiėmimai yra skirti visiems, jie nežaloja kūno, nes kiekvienas pratimas atliekamas pagal asmenines fizines galimybes ir pasirengimą“, - apie „Pilates“ ypatybes kalbėjo Aistė.

Paklausta, kaip gi jai sekėsi pasirengti šiam iššūkiui, Aistė atviravo, jog treniruotis buvo sunkiau negu ji tikėjosi.

„Maniau, kad bus paprasčiau. Sudėtingiausia buvo dėl to, kad, lyg tyčia, mano pasirinktos mokymų dienos buvo pačios karščiausios, todėl ryžto, ištvermės ir pastangų prireikė išties nemažai. Tikiuosi, kad nenuvilsiu visų susirinkusių ir pasistengsiu, kad šauniai praleistume laiką mankštindamiesi“.

„Išgirdę apie „Pilates“ treniruotę, ko gero, daugelis pagalvotų, kad ji labiau tinka moterims. Ši treniruotė ramesnė, ji nepasižymi dideliu tempu ar aktyviais judesiais. Tačiau kas sakė, kad vyrai neturi būti pasitempę, susikoncentravę ar netgi ramūs? Manau, kad „Pilates“ judesiai naudingi visiems – juos atliekant, išmokstama taisyklingai kvėpuoti, susikaupti, nusiraminti, atsipalaiduoti. Be to, jie taip pat subalansuoja vidinę būseną“, - tikina Tomas Kairys, „Pilates“ mankštai vadovausiantis jau trečią kartą.

Dalindamasis įspūdžiais apie pasiruošimą renginiams specialiuose mankštos vedimo mokymuose, Tomas juokėsi, kad jam, kaip „Pilates“ pradžiamoksliui, sekėsi puikiai.

„Pastebėjau, kad į kiekvieną užsiėmimą ateinu išsiblaškęs, o po jo būnu daug ramesnis ir labiau susikaupęs. Išmokau nemažai naujų tempimo judesių, o svarbiausia – dabar jau žinau, kaip taisyklingai kvėpuoti“, ‒ džiaugėsi žinomas sportininkas.

Ankstesniuose mankštų renginiuose Tomą labiausiai sužavėjo tai, kad visi dalyviai stengiasi kuo taisyklingiau atkartoti pratimus, draugiškai ir geranoriškai bendrauja vieni su kitais, o treniruotei pasibaigus atrodo patenkinti ir geros nuotaikos, netgi jaučiasi lengvesni.

„Pilates“ – tai treniruotė, kurios metu atliekami pratimai padeda įveiki stresą, lavinti pusiausvyrą, lankstumą ir ištvermę. Treniruotėse gerinama sąnarių veikla, judesių koordinacija, stiprinamas kūnas. Šios treniruotės visiškai saugios, jos puikiai tinka reabilitacijai po traumų.

Nemokamų mankštų programa „Judėk linksmai“, kurią pristato „Geros sveikatos klubas“, vyksta birželio-rugsėjo mėnesiais. Mankštos organizuojamos Vilniuje, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. prie sostinės Baltojo tilto arba Vingio parko estrados. Renginiai taip pat vyksta Kaune, Šiauliuose bei Panevėžyje.

Šiuo metu prie „Judėk linksmai“ mankštų ambasadorių, vesiančių renginius, būrio yra prisijungę tokie žinomi žmonės kaip Karina ir Saulius Skambinai, Andrius Butkus, Leonardas Pobedonoscevas, Joana Bartaškienė, Rafailas Karpis, Viktoras Topol, Aistė Paškevičiūtė, Viktorija ir Artūr Bajor, Ineta Stasiulyė, Tomas Kairys. Visi jie žada pristatyti po vieną ar kelias „Judėk linksmai“ programos mankštas ir taip pakviesti visus pradėti gyventi sveikiau.

Pasak organizatorių, tikimasi, kad mankštos po atviru dangumi ne tik praturtins socialinį miesto gyvenimą, bet ir bus puiki proga sportuoti bei bendrauti tiems, kurie iki šiol turėjo mažiau galimybių tai daryti ‒ pavyzdžiui, senjorams. Taip pat šie sporto renginiai turėtų būti naudingas laisvalaikio praleidimo būdas atostogas mieste leidžiantiems vaikams bei jaunimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)