„Operatyviosios kontrolės metu buvo nustatyta, kad studijoje Soliariumo paslaugos neteikiamos. Nagų priežiūros paslaugos teikiamos pažeidžiant Lietuvos higienos normos reikalavimus:

  • Vykdomai veiklai neturi higienos paso;
  • Ant instrumentų dezinfekcijai skirto indo su paruoštu dezinfekcijos tirpalu neužrašytas tirpalo pavadinimas, koncentracija, tirpalo pagaminimo data;
  • Paruoštus naudoti instrumentus laiko neuždengtose, nedezinfekuotose talpyklose;
  • Paviršių ir rankų dezinfekcijai naudoja neleistiną, Lietuvoje neautorizuotą (neįteisintą), kaip biocidinis produktas, produktą;
  • A kategorijos paslaugoms teikti skirti instrumentai nesterilizuojami (nestebima sterilizacijos eiga, nevertinami kontrolinių sterilizatoriaus prietaisų rodmenys, paslaugų teikimo vietoje nėra sterilizatoriaus darbo kontrolės registro).

Klaipėdos departamento specialistai surašė patikrinimo aktą ir nurodė pašalinti nustatytus Lietuvos higienos normos reikalavimų pažeidimus. <...> Už nustatytus Lietuvos higienos normų reikalavimų pažeidimus atsakingų asmenų traukimas administracinėn atsakomybėn bus sprendžiamas Lietuvos respublikos administracinių nusižengimų kodekso nustatyta tvarka ir terminais. <...>“, – rašoma atsakyme į skundą, kurį pateikė nežinomas asmuo, kurio elektroninis paštas šiame rašte užtušuotas.

Na, o laiškas, kuriuo kartu su šiuo dokumentu buvo pasidalinta įvairiose feisbuko grupėse, prasidėjo taip: „Didžioji karantino skundų istorija“.

„Vieną gražią karantino dieną grožio fėjų šalyje „elitinė“ Klaipėdos meistrė, apsimetanti pilietiška ir garbinga, ėmėsi beviltiškos reklamos sau. Update – po karantino sušvelninimo. Atsiskleidė visas žmogaus ir studijos grožis. Ar tikrai meistrė tokia pilietiška? Teisi? Nekalta? Gera?

Drįstu abejoti. Kaip nutiko, kad meistrė/instruktorė, kuri visada bando būti numeris vienas visame kame ir bet kokia kaina, gali dirbti antisanitarinėmis sąlygomis, nesilaikyti įstatymų ir tuo pačiu būti pilietiška? Ir tai slėpti nuo pat studijos įkūrimo?

Na, dabar tai tikrai „number one“. Ši meistrė yra puikiai įvaldžiusi dėmesio nukreipimo nuo savęs meną. Žinoma, tada puola ant kitų. Vienų dėmesį puikiai nuo savo nešvarių skalbinių nukreipė, o kitų dėmesį tik pritraukė.

Taigi, užteko tik pasidomėti ir prašom, rezultatai mums ant lėkštutės. „Bon apetit“. Ir tai toli gražu nuo pilietiško ir doro žmogaus apibūdinimo. Manau, išvadas pasidarysite patys, nes rezultatai kalba patys apie save (apie meistrę ir studiją). Studijos veikla sustabdyta, studijos meistrų darbas sustabdytas. Kaip ten sakoma – like, share, comment“, – rašoma anketos „Nagai Nagai“ laiške.

„Delfi“ prisiskambino ir grožio salono „ŽM“, kurios adresas nurodytas dokumente, administracijai, ir pačiai studijos savininkei Živilei Mažeikaitei. Pasak jos, interneto platybėse buvo išplatinta šmeižianti informacija.

Priežastis – Živilės elgesys karantino laikotarpiu. Televizijos laidoje „KK2“, meistrė išdavė, kad uostamiestyje neleistinu metu dirbo ne vienas grožio salonas.

„Internetas mirga nuo skelbimų ir kvietimų ateiti ir apsilankyti pas grožio specialistus, namie ar dar kažkokiuose mažuose grožio kabinetuose”, – sakė Živilė.

Visas nelegaliai karantino metu dirbančias gražintojas Živilė perdavinėjo tiesiai policijos pareigūnams.

„Šiuo metu mano pravardė yra „tuki tuki” – stukačius. Aš tikrai niekam, gink Dieve, nenoriu apsunkinti gyvenimo, bet tiesiog yra išėjęs įstatymas. Mes negalim dirbti tam, kad apsaugotumėm visuomenę, turime likti namuose“, – aiškino Živilė, o pati patikino, kad sveikata jai kur kas svarbiau nei plaukų ir nagų grožis.

Kreipsis į teismą

Kai šis reportažas pasirodė televizijoje, o jos pasisakymai buvo aprašyti žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose populiari klaipėdietė sulaukė nemalonaus atsako – internete išplatinto, kaip ji tikino „Delfi“, šmeižiančio laiško.

„Kai žmonės nemėgsta tų, kurie bando ištempti į dienos šviesą tuos, kurie nelegaliai dirba ir už tai gauna baudas, taip ir gaunasi. Aš viso karantino metu stengiausi žmonėms paaiškinti , kad dirbti negalima ir dirbdami jie nusižengia įstatymams. Ir štai, gavau gimtadieninę dovaną – atkirtį atgal.

Nežinau, kokiu būdu ir kaip viskas įvyko, tačiau gavau štai tokį atkirtį ir dabar turiu atitinkamas pasekmes. Dalis žmonių supranta, kad daugelį dokumentų galima padirbti fotošopu. Tačiau, kadangi mes savo studijoje nuomojame patalpas žmonėms, kurie čia gali dirbti – ar jie turi pasidarę dokumentus, ar ne, mes neatsakome.

Kad ir kas būtų, kad ir kokius kaltinimus jie čia man viešai formuotų, turime advokatus, kurie man aiškiai pasakė, ką aš turiu daryti ir, ko neturiu daryti.

Man asmeniškai šita situacija yra labai juokinga, tačiau mano kolektyvui nėra malonu. Todėl mes esame pasiryžę nueiti ir iki teismo. Šitaip viešai formuoti neigiamą nuomonę apie studiją, kuri stengiasi šimtu procentų atitikti visus reikiamus standartus, propaguoja sąžiningą darbą, yra neteisėta. Parodykite man, kurie salonai keliamas standartus atitinka visu šimtu procentų? Man atrodo, tokių labai mažai.

Žodžiu, kaip mums išaiškino advokatas, šmeižiamas buvo ir mano, ir studijos vardas. Už tos netikros anketos pasislėpusi mergina ar moteris turės už tai atsakyti, nes mes esame pasiryžę eiti iki galo ir savo vardą išteisinti. Nors aš puikiai žinau, kad man nėra dėl ko teisintis.

Mano užduotis yra šiandien į tai reaguoti ramiai. Kadangi šiandien yra mano gimtadienis, stengiuosi viską priimti kaip gyvenimišką patirtį, nes Lietuvoje mes kitaip neišsisuksi“, – „Delfi“ kalbėjo Živilė.

Paklausta, ar bent numano, kas galėtų šitaip kerštauti, moteris prasitarė tam tikrus asmenis įsivaizduojanti.

„Negaliu įvardinti pavardžių, bet minčių yra. Visada, jeigu jau kažko imiesi – atsidursi dėmesio centre. Aš pilnai prisiimu atsakomybę už viską, ką sakiau ar dariau. Man tiktai be galo nemalonu prieš savo kolektyvą, kuris dabar turi atlaikyti visuomenės dėmesį“, – kalbėjo pašnekovė.

Nors pačiai Živilei buvo sudėtinga prisikasti iki bent vienos iš jų, žinutės su prisegtu dokumentu buvo greitai pašalintos iš visų puslapių socialiniuose tinkluose.

„Mane ta paskyra užblokavo pačią pirmą. Tad progos pasisakyti neturėjau. Pati prisikūrusi netikrų anketų, kuriomis dengdamasi galėčiau kažką komentuoti, nesu. Be to, užblokuoti buvo ir visi mano artimi žmonės, draugai, pažįstami, kurie bandė tuose įrašuose palikti atsakus.

Aš dvi valandas stengiausi rasti tą įrašą, kol galop man iš vienos anketos pavyko parašyti: „Sveikinimai ir linkėjimai. Kada mes ateisim, bus labai didelių kolionių“. Nors, sakau, man ši situacija tokia juokinga...“ – kalbėjo pašnekovė.

Gimtadienio proga tokios „dovanos“ nustebinta jubiliatė sako sulaukusi ir didžiulio palaikymo. „Tiek dėmesio per savo 28 gyvenimo metus aš nesu gavusi. Man visi sako, kad negaliu čia sustoti, turiu eiti toliau ir viską traukti į dienos šviesą. Pasak advokatų, kol kas į tai turiu nereaguoti, o paskui tikrai aiškinsimės per teismus, nes aš tai tikrai nemėgstu tokių dalykų palikti užmaršty. Jeigu mano vardą kažkas šmeižia ir bando įrodyti tai, ko nėra, aš tikrai stengsiuosi duoti atgal atkirtį“, – ryžtą rodo Ž. Mažeikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)