– Ingrida, ar Tau svarbi saulės akinių kokybė?

– Žinoma, mano regėjimas šiek tiek pasilpęs, tad negaliu rinktis nekokybiškų akinių. Aišku, anksčiau pažaisdavau, nusipirkdavau ir paprastesnius, bet dabar labai vertinu kokybę. Nors stilius taip pat svarbus (šypteli).

– Ar kiekvieną sezoną įsigyji vis naujus akinius?

– Jei patinka modelis ir patys akiniai, galiu ir du ar tris sezonus juos nešioti. O šiaip turiu kelerius mėgstamiausius. Šiuo metu turiu iš viso šešerius, o iš jų mėgstamiausi dveji.

– Ar saulės akinius nešioji tik vasarą?

– Ir žiemą, ir vasarą. Be akinių negaliu vairuoti. Jei tik šviesa intensyvi, iš karto pradeda ašaroti akys. Automobilyje visuomet turiu kelias poras akinių. Jei saulė akina, negaliu vairuoti, tenka stoti šalikelėje.

– Kokius akinių stiklus renkiesi: aklinai juodus ar šviesesnius?

– Priklauso nuo nuotaikos (šypsosi). Gali būti ir juodi, ir peršviečiami, ir veidrodiniai. Jei akiniai man patinka ir tinka, stiklai visiškai nesvarbūs. Akinius derinu prie drabužių ir nuotaikos.

Kaip saugai akinius?

– Visiems akiniams turiu dėkliukus bei specialias servetėles. Labai juos prižiūriu. Juk gaila, jei akiniai kokybiški, o stikliukai apsibraižo. Beje, jei nešuosi mažą rankinę ir netelpa dėkliukas, akinius įsidedu į specialų maišelį.