Gregg Braden „Sąmonės kodai“

Nors pati G. Gurevičiūtė sako gyvenime esanti ir itin pragmatiška, tačiau vienas mėgstamiausių jos knygų žanrų – ezoterinė literatūra. Tokio pobūdžio knygos žinomai moteriai padeda geriau suvokti ne tik save, bet ir aplinką.

„Nesu religinga, tačiau be galo dvasinga. Netikiu į tą Dievą, kuriuo tiki dauguma, bet žinau, kad mūsų pasaulyje yra daugybė stipresnių jėgų. Viskas yra tik energijos ir sąveikos tarp jų. Visada tai žinojau ir dėl šio žinojimo labai domiuosi kvantine fizika“, – DELFI savo požiūrį atskleidė televizijos projektų dalyvė ir teigė, kad viena didžiausią įspūdį palikusių knygų yra rašytojo G. Braden „Sąmonės kodai“.

Kaip pasakojo laidos „Bus visko“ kūrėja ir vedėja, ši knyga puikiai sujungė tai, ką iki šiol ji žinojo su tuo ką nujautė, bet negalėjo įvardinti žodžiais. Ją G. Gurevičiūtė drąsiai rekomenduoja kiekvienam mąstančiam žmogui, kuris jaučiasi pats atsakingas už savo mintis ir ateitį.

Michael Newton „Sielų kelionės“

Kita knyga atsidūrusi didžiausią įtaką padariusiųjų sąraše – M. Newton „Sielų kelionės“. „Tai pirmoji knyga, kuri man pateko į rankas po didžiosios gyvenimo tragedijos. Knyga, kuri tapo pirmuoju vaistu, įnešusiu truputį vilties toje tamsoje ir nežinomybeje, kurioje atsidūriau netekus brolio“, – DELFI kalbėjo G. Gurevičiūtė. Ir nors anot jos, šiandien jau ne viskas kas parašyta skamba taip besąlygiškai įtikinamai, kaip ji buvo priėmusi nelaimės akimirką, tačiau vis tik perskaityti ne tik šią, bet ir kitas to paties autoriaus knygas: „Sielų lemtis“, „Sielų kelionės“ ir „Gyvenimas tarp gyvenimų“ ji rekomenduoja. Kaip teigė garsi moteris, kiekvienas jas perskaitęs pats pajus ir atsirinks kas jose tikra, o kas ne.

Eben Alexander „Gyvas dangaus įrodymas“

Dar viena po skaudžių išgyvenimų G. Gurevičiūtei atsitiesti padėjusi knyga – E. Alexander „Gyvas dangaus įrodymas“. Pasak TV projektų dalyvės, tai knyga parašyta neurochirurgo po to, kai šis pabudo iš komos būsenos. Kadaise skeptiškai reagavęs į pasakojimus apie anapusinį pasaulį, šiandien gydytojas tvirtina, kad kita būtis egzistuoja. Išgyvenęs sunkią ligą ir balansuodamas tarp gyvenimo ir mirties gydytojas neorologas įsitikino, kad sąmonė egzistuoja net tada, kai smegenys nefunkcionuoja, o ši patirtis ir išgyvenimai jį privertė naujai pažiūrėti į mokslinius tokios būklės paaiškinimus.

„Skaitoma lengvai, parašyta romano forma, su gal kiek per ilga priešistore, tačiau be galo įdomia ir įkvepiančia antrąja dalimi. Tai dar viena gydanti knyga, prisidėjusi prie to, kad vėl aplink save matau spalvas ir moku šypsotis“, – teigiamų vertinimų negailėjo G. Gurevičiūtė.

Robert T. Kiyosaki „Du tėčiai – turtingas ir vargšas“

Nors žinoma moteris ir be galo domisi ezoterika, tačiau yra neabejinga ir saviugdos literatūrai. Viena mėgiamiausių šio žanro knygų – pasaulyje puikiai įvertino rašytojo R. T. Kiyosaki „Du tėčiai – turtingas ir vargšas“.

„Nors sutinku su daugelio išmintingų žmonių nuomone, kad pinigai laimės neatneša, vis tik jie suteikia laisvę, o aš ją vertinu labiau už bet kokį turtą. Tad mano manymu, pinigai yra būtinas faktorius norint jaustis laimingu“, – DELFI pasakojo G. Gurevičiūtė.

Pasak televizijos projektų dalyvės, ši R. T. Kiyosaki knyga įkvepia ir padeda suvokti, kad kiekvienas turime daryti tai ką mėgstame labiausiai, o pinigai turi tarnauti mums, o ne mes jiems. „Mes turime išmokti leisti pinigus ir galvoti ne kaip sutaupyti, o kaip uždirbti daugiau. Gyvenimas yra tik žaidimas, viskas aplink mus siurrealistiška. Tai tik mūsų priimtų sprendimų pasėkmės. Turime moketi priimti teisingus sprendimus, kurių nekontroliuoja baimės ir godumas“, – mintimis dalinosi garsenybė ir pridūrė: „Ši knyga yra puikus finansų mokytojas. Parašyta labai aiškiai ir įtikinamai. Ją patarčiau perskaityti dar paauglystėje, kol žmogaus pasaulėžiūra formuojasi ir jis vis dar gyvena lengvą bei nerupestingą gyvenimą po tėvų stogu“.

Jean Michel Basquiat

Ne tik ezoterinė ar saviugdos literatūra yra artima G. Gurevičiūtei. Ji taip pat labai vertina ir meno knygas, o vienos mėgstamiausių – amerikiečio menininko J. M. Basquiat.

„Kaip dažnai garsai ar kvapai, taip ir meno kūriniai mane nukelia į vienus ar kitus prisiminimus, sukuria asociacijas su tam tikrais gyvenimo tarpsniais. Šio menininko darbai man labai primena Ameriką, ten sutiktus žmones ir praleistą laiką vietose, kurias puošia Basquiat darbai. Be viso to, šio menininko kūriniai išties gilūs ir prasmingi, priverčiantys daug ką apgalvoti ir suprasti. Kaskart žiūrint į juos atrandi naujas gyvenimo tiesas“, – su DELFI skaitytojais įkvepiančiais atradimais pasidalino ir pokalbį baigė G. Gurevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)