Visi norėjo patenkinti savo smalsumą ir pagaliau išvysti filmą, apie kurį pastaruoju metu buvo tiek daug kalbama.

Premjeroje dalyvavo ir juostoje nusifilmavusi menininko Jono Meko dukra, aktorė Oona Mekas. Los Andžele gyvenanti moteris atėjo su vasario mėnesį gimusia dukrele Talula Wren Mekas Cambridge.

Į premjerą atvyko aktorius Rolandas Kazlas su žmona, kuris tokiuose renginiuose būna retas svečias, teatro režisieriai Jonas Vaitkus, Gintaras Varnas, Oskaras Koršunovas, atlikėjai Marijonas Mikutavičius, Andrius Mamontovas su sūnumi, legendiniai šalies aktoriai Vytautas Paukštė ir Juozas Budraitis.
Rolandas Kazlas su žmona

Laužė aprangos kodą

Tiesa, ne visos „Lošėją“ pamatyti atėjusios žvaigždės pasipuošė taip, kaip derėtų žengti  raudonuoju kilimu. 

Nerašytą aprangos kodą laužė netgi vienas garsiausių šalies dizainerių Juozas Statkevičius, į kino premjerą atskubėjęs su ryškiai raudona striuke ir sportine kepuraite.
Juozas Budraitis ir Juozas Statkevičius
Iš gausaus svečių būrio išsiskyrė ir Vytauto Landsbergio atstovė Liepa Rimkevičienė, kultūriniam renginiui pasirinkusi dailias kojas atidengiančią trumputę suknelę ir tokį pat trumpą smėlio spalvos paltuką.
Aistė Stonytė ir Liepa Rimkevičienė

Vieno svarbiausių lietuviškų šių metų filmų nepraleido ir kiti žinomi Lietuvos žmonės. Tarp jų - „Pop Ladies“ narė Liepa Mondeikaitė su sužadėtiniu, atlikėjos Monika Liubinaitė, Šorena, Jurga Šeduikytė, buvusi manekenė Renata Mikailionytė, žurnalistai Aistė Stonytė, Beata Nicholson, Edita Mildažytė su vyru, Martynas Starkus su žmona, „Dviračio žinių“ kūrėjas Haroldas Mackevičius, „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, Rolandas Skaisgirys su žmona, dizainerė Sandra Straukaitė, kino laidų kūrėjas Rytis Zemkauskas, Seimo narė Dalia Teišerskytė.

Filmas pelnė net šešis „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus. Juosta buvo rodyta festivalyje „Kino pavasaris“ konkursinėje programoje „Nauja Europa – nauji veidai“. Filmas sulaukė didžiulio pasisekimo, visi bilietai į seansus buvo išpirkti iš anksto.

Tarptautiniame Paryžiaus kino festivalyje „L’Europe Autour de l’Europe“ pagrindinėje programoje „Prix Sauvage“ varžęsis I. Jonyno „Lošėjas“ buvo apdovanotas Specialiuoju žiuri prizu ir „Prix Luna“ už geriausią filmą.

I. Jonyno ilgametražis vaidybinis filmas „Lošėjas“ pretenduoja atstovauti Lietuvai 2015 m. vasarį vyksiančiuose 87-uosiuose JAV kino meno ir mokslo akademijos „Oskarų“ apdovanojimuose užsienio filmų kategorijoje.

Filmo premjeros svečiai - DELFI galerijoje: