Šįsyk Edgaro kelionė į gimtinę buvo išties kuriozinė, kuriai jis turėjo pasitelkti ne tik savo kūrybingumą, tačiau panaudoti ir žinomo žmogaus statusą.

„Siurprizas manęs laukė Rygos oro uoste. Pasirodo, „Airbaltic“ kompanija taiko praktiką parduoti daugiau bilietų, nei yra vietų lėktuve (žinoma, ne tik jie), tad buvau tas nelaimingasis, kuriam būtų tekę laukti kito skrydžio vėlai vakare arba kitą dieną, jei ne mano atkaklumas, žiupsnelis sėkmės ir nuotrauka su Prezidente telefone“, – DELFI pasakojo E. Montvidas.

Anot operos solisto, pastarasis apsilankymas Lietuvoje – itin trumpas. Vyras į gimtinę sugrįžo vienam pasirodymui Pažaislio muzikos festivalyje.

„Mano kelionė Lietuvoje šįkart – labai trumpa, tad kiekviena minutė labai brangi! Pasakiau sau, kad bet kokia kaina turiu išskristi šiandien! Prisistačiau personalui, kad esu operos solistas, kad manęs laukia koncertas, turiu repetuoti, esu atsakingas prieš daugelį žmonių. Tai padarė kažkokį įspūdį, jie pradėjo maigyti kompiuterį, atsirado viltis“, – kalbėjo pašnekovas.

Nors viltis ir įsižiebė, tačiau E. Montvidui patekti į lėktuvą taip lengva nebuvo. Vyras turėjo įrodyti, kad yra žymus operos solistas ne tik Lietuvoje, tačiau ir už jos ribų.

Vienas iš personalo staiga klausia, ar aš turiu kokį pažymėjimą įrodantį, kad esu operos dainininkas. Na, sakau, įrodymas yra čia, rodydamas į gerklę! Gal ką sudainuoti? Ir staiga man toptelėjo mintis, kad pati Prezidentė man gali pagelbėti! Tiksliau, nuotrauka, kurią turiu pernai įteikiant apdovanojimą“, – džiugesio nelėpė jis.

Parodžius nuotrauką telefone, kurioje Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikia Edgarui Montvidui apdovanojimą, vyras kaip mat buvo įsodintas į lėktuvą, nuskraidinusį jį į Lietuvą.

„Pasirinkimas buvo teisingas! Iškart gavau vietą lėktuve“, – DELFI sakė E. Montvidas.

Nuotrauka, padėjusi E. Montvidui sugrįžti į Lietuvą

Edgaras Montvidas ir Dalia Grybauskaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)