Šie pažeidimai buvo užfiksuoti atlikėjo vadovaujamos viešosios įstaigos „Sare Roma“ restorane dar birželio mėnesį, tačiau apie tai išaiškėjo tik dabar, nes I. Kvikas VDI priimtą nutarimą apskundė teismui.

Už tai, kad trims darbuotojams leido nelegaliai dirbti „Sare Roma“ priklausančiame restorane, VDI atstovai nusprendė I. Kvikui skirti 2,5 tūkst. eurų baudą. Ir ją atlikėjas privalo sumokėti, konstatavo teisėjai.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad I. Kvikas su dviem restorano darbuotojais sudarė darbo sutartis, tačiau apie jų įdarbinimą nustatyta tvarka nepranešė Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (VSDFV) teritoriniam skyriui ne vėliau kaip prieš vieną darbo dieną iki numatytos darbo pradžios.

Nustatyta, kad viena darbuotoja nelegaliai dirbo vieną dieną, kita – 11 dienų.

Tyrimo metu VDI darbuotojai restorane aptiko dirbančią ir Ukrainos pilietę, tačiau su ja išvis nebuvo sudaryta darbo sutartis.

Su šiais pažeidimais I. Kvikas nesutiko ir priimtą nutarimą nutarė apskųsti teismui, tačiau paaiškėjo, kad jis laiku nesugebėjo pateikti skundo – VDI nutarimą skirti baudą buvo galima skųsti per 20 d., o atlikėjo advokatas jį pateikė praėjus 30 d.

„Sare Roma“ vadovas ir jam atstovaujantis advokatas teismo prašė atnaujinti terminą skundui pateikti, tačiau toks prašymas nebuvo patenkintas – dviejų instancijų teismai konstatavo, kad I. Kvikas nepadavė skundo per įstatymo nustatytą terminą, tai nulėmė jo paties nepakankamai apdairus ir rūpestingas elgesys, todėl priežastys nebuvo pripažintos svarbiomis ir VDI nutarimas paliktas galioti.

I. Kvikas siekė, kad teismas jam skirtą 2,5 tūkst. Eur baudą panaikintų arba bent sumažintų.

Už šį pažeidimą administracinė nuobauda taip pat buvo skirta ir viešąjai įstaigai „Sare Roma“, bet VDI priimtas nutarimas yra apskųstas administraciniam teismui ir kol kas dar neišnagrinėtas.

Už pažeidimus nuobaudą „Sare Roma“ taip pat yra skyrusi ir Užimtumo tarnyba.

VSDFV duomenimis, šiuo metu „Sare Roma“ dirba 15 darbuotojų. Anksčiau skelbta, kad atlikėjas vadovauja dviem restoranams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją