„Norime pasidžiaugti, kad akcija buvo sėkminga: surinkome beveik 32 tūkst. eurų. Žinoma, norime surinkti daugiau, bet Ieva šiandien laikosi pažado ir solidarizuojasi su sergančiais vaikais“, – kalbėjo viena iš akcijos organizatorių.

„Tai – pirmas kartas, kai mano šukuosena tokia“, – pripažino A. Tapinas. Žinomas žurnalistas nusiskusti sutiko vainikuodamas akcijos sėkmę. „Nutariau daugiau prisidėti prie akcijos, ne tik plakatą palaikyti. Turiu viziją, kad vadinamasis nuomonės formavimas yra įrankis, su kuriuo reikia padaryti kažką gero“, – tikino jis.

Anksčiau prie akcijos prisijungė ir nusiskusdami plikai palaikymą sergantiems vaikams išreiškė dainininkas Andrius Mamontovas ir poetas Mantvydas Leknickas.

„Trejus metus savanoriauju ir niekada negalvojau, kad atsisveikinimas su plaukais vaikams yra problema, kol kartą sutikau mažą ketverių metų mergaitę, kuri kalbėjo: man nukris plaukai, aš būsiu bjauri“, – anksčiau yra pasakojusi I. Krivickaitė.

Suvokusi vaikų baimes, mergina nutarė juos padrąsinti: „Tikiuosi, kad vaikai galės glostyti mano pliką galvą taip, kaip aš dabar glostau jų, ir mylėti mane be plaukų ne mažiau nei su plaukais, taip suprasdami, kad ir jie yra mylimi ne mažiau.“

Viena iš akcijos organizatorių atskleidė, kad iš kalbinto daugiau nei šimto žinomų žmonių plaukus nusiskusti sutiko vos keletas vyrų ir nė viena moteris. „Ieva, vos 17, yra tikra drąsuolė“, – teigė ji.

17-metė I. Krivickaitė siekė surinkti 30 tūkst. eurų, kurie būtų skirti onkologinėmis ligomis sergančių vaikų nekompensuojamiems vaistams ir svajonėms pildyti.

Surinkusi pinigus, mergina pažadėjo nusiskusti savo storus, ilgus plaukus, taip solidarizuodamasi su mažaisiais kovotojais, kurie labai bijo netekti plaukų. Akcijos rengėjai ir palaikytojai sako, kad pagrindinė akcijos žinutė: plaukai yra svarbūs tiek, kiek jie padeda įgyvendinti svajones.