– Kokiomis nuotaikomis pasitinkate šią sukaktį?

 – Šiandien mama septintą valandą ryto mane pasveikino ir pasakė, kad esu laiminga, nes gimiau pirmą vasaros dieną, per Sekmines, sekmadienį. Pagal religiją, tokią dieną gimsta laimingas žmogus. Ir aš tikrai esu laiminga. Turiu darnią šeimą, tvirtą draugą šalia – savo vyrą, gyvą mamą, kuri kalbasi su manimi kaip su vaiku. Mamai, nesvarbu, kiek man metų bebūtų, vis tiek liksiu jos vaiku. Esu labai laiminga, nes turiu daug draugų, bičiulių ir pažįstamų, kurie yra tikri, nuoširdūs ir nesuvaidinti. Labai džiaugiuosi savo komandos kolegomis, o tiksliau merginomis, kurios yra dvasingos, bet kartu labai išmintingos ir protingos.

 – Galbūt turite gimtadienio tradiciją, kurią puoselėjate daug metų?

 – Jei per gimtadienius gaunu daug gėlių, visas jas nuvežu į savo parapijos bažnyčią.
Irena Degutienė

 – 66-eri – jums yra daug ar mažai? 

 – Svarbiausia kaip jautiesi, ne kiek pase parašyta. Žinoma, būna tokių rūškanų ir miglotų dienų, kai jautiesi pasenusi. Bet apskritai kalbant, tikrai nesijaučiu sena. Esu kupina energijos. Galbūt man padeda tai, kad darbe turiu jaunų žmonių komandą, kuri mane uždega.

Namuose džiaugiuosi tuo, kaip mano vaikai juokiasi, kad esu viena iš tų močiučių, kuri gali su savo anūkais šliaužioti, žaisti įvairius žaidimus. Jie sako: „Močiute, dar ką nors padarykime, pažaiskime kartu.“ Tai man yra pats didžiausias stimulas. 

  – Buvo laikas, kai pergyvenote dėl bėgančių metų, sidabro sruogų ar raukšlių?

 – Niekada. Tai, kad turiu raukšlių, neslepiu. Nes tai yra mano gyvenimo turtas. Nemanau, kad jos mane bjauroja. Mano psichologinei būsenai išvaizda tikrai neturi įtakos. Žinoma, kaip ir kiekvienai moteriai, norisi gražiau atrodyti, būti pasitempusiai ir neapsileisti. Todėl tai stengiuosi daryti kiekvieną dieną.
Irena Degutienė su vyru Gediminu Degučiu

Paniškai išsaugot jaunystės tikrai nesistengiu ir nenoriu, nes kiekvieni metai moteriai yra savaip gražūs. Su metais mano gyvenimas yra įdomesnis, gražesnis, prasmingesnis. Svarbiausia todėl, kad turiu šalia žmogų, kuris mane myli ir kurį aš myliu. Tai yra harmonija, gyvenimo prasmė.

 – Sukaupę solidų darbo stažą kai kurie žmonės leidžia sau pakeliauti, nebedirbti ir pagyventi sau. Dar nesvajojate pailsėti nuo politikos?

 – Dar neturiu tokios svajonės. Kaip sakoma, man dar širdyje ne sutema. Tikrai turiu daug planų ir energijos, noriu save daug kur realizuoti, daug jėgų atiduodu vaikams, šeimai ir anūkams. Todėl viena užsidaryti tarp keturių sienų dar nenorėčiau.

 – Ar per visus tuos metus buvo įvykis, poelgis, dėl kurio gailėtumėtės iki šiol?

 – Žinoma, klaidų padariau. Kiekvienas žmogus gyvenime klysta. Politinėje karjeroje padariau didžiausią klaidą tada, kai būdama laikinąja premjere nesutikau būti premjere, kai prezidentas Valdas Adamkus pasiūlė. Premjeru tapo Rolandas Paksas. Tada, man atrodo, padariau didžiausią klaidą ne tik savo gyvenime. Galbūt nebūtų buvę tokių dalykų, kurie po to įvyko valstybės gyvenime.
Irena Degutienė su vyru

Bet labai džiaugiuosi, kad nepadariau klaidos ištekėdama už Gedimino Degučio. Nors galbūt galimybės galėjo būti kitokios. Labai džiaugiuosi savo žmogumi, su kuriuo gyvenu 43 metus. Būtent vyras mane visada skatino eiti į priekį ir visada suprato. Tai man labai svarbu.

 – Šeima ir mylimas vyras jums turbūt labiausiai padeda namuose atsipalaiduoti nuo darbinės įtampos?

 – Kiekvienai jaunai moteriai ir merginai galiu pasakyti, kad jaunystėje požiūris į gyvenimą yra visai kitoks. Bet kuo tampi vyresnis, išmintingesnis, supranti, kad didžiausia dorybė yra būti su žmogumi, kurį tu myli, kuris tave supranta, gerbia. Tegu neįsižeidžia mano vaikai ir anūkai, bet man pats geriausias atsipalaidavimas yra buvimas namuose su vyru. Mes bendraujame, kalbamės, galbūt ir vyno taurę išgeriame, turime apie ką kalbėtis, prisiminti. Gal kai kam atrodo ir nuobodu, bet tobuliausias poilsis mums abiem yra dviese pasibūti sodyboje prie ežero Molėtų rajone. Tai ir atsipalaidavimas, ir romantika. Galima net nekalbėti, vienas kitą suprantame iš žvilgsnio, judesio. Man atrodo, kad tai yra nepakartojama. Dėl to aš jaučiuosi labai laiminga moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)