Translytė atlikėja, žinoma Zi Faámelu vardu, kuri anksčiau atlikdavo pasirodymus ir Ziandžos pseudonimu, gimė vyru. Nerimstant karui Ukrainoje dainininkė ryžosi palikti šalį, tačiau susidūrė su naujais nemalonumais.

31-erių atlikėja buvo sulaikyta Ukrainos pasienyje dėl problemų su jos asmens dokumentais – dainininkės pase iki šiol parašyta, kad ji yra vyras. Zi Faámelu gimė kaip Borisas Kruglovas.

Dėl šios priežasties translytė atlikėja negalėjo palikti savo šalies, kadangi pagal Ukrainos įstatymus, vyrai karo metu išvykti negali. Kaip elgtis su translyčiais žmonėmis tokioje situacijoje kol kas nėra žinoma.

Apie tai, kad įstrigo pasienyje, garsenybė prabilo savo socialiniame tinkle.

„Stengiuosi ką nors padaryti, kad jie man padėtų ir mane išvestų iš čia. Man čia gresia pavojus! Mane čia vadina Borečka: „Borečka, kodėl tu čia atėjai? Mes sugrąžinsime tave atgal“. Aš nežinau, ką daryti. Man skubiai reikia pagalbos, nes čia visi yra transfobiški ir homofobai“, – instagrame teigė dainininkė.

Tiesa, toks atlikėjos įrašas sulaukė ne tik užuojautos, o ir gerbėjų klausimų, kodėl ji mieliau pasirinko palikti savo šalį, o ne ją ginti. Į tai Zi Faámelu atsakė, kad ji nėra išimtis, mat Ukrainą jau paliko begalė žmonių. Be to, pabrėžė, kad ji yra translytė moteris.

Ilgainiui LGBTQ situacija pasaulyje gerėja, tačiau problemų, su kuriomis susiduria šios bendruomenės žmonės – vis dar apstu.

Pasak „Vice News“, dėl problemų su dokumentais (kaip tai nutiko Zi Faámelu) esą šimtai kitų translyčių žmonių liko Ukrainoje ir susiduria su „rimtu pavoju“ bei „jaučiasi palikti visiškai vieni“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės