„Brangūs mano sekėjai, šiandien pirmadienis, ganėtinai ramu tame rajone, kur mes gyvename, iki tol kelias dienas gaudė pavojaus sirenos. Įrašinėju šį video, kad paaiškinčiau situaciją ir paneigčiau gandus. Man tai svarbu, ne todėl, kad noriu ginčytis su kažkokiais botais ar piktais ne itin išsilavinusiais žmonėmis, kurie juodina mus komentaruose. Ne toks mano tikslas. Ir tie blogeriai, kurie naudos mano video kaip atsakymą rusams, klysta.

Aš neatsakinėju botų fermoms ir nelyginu jų su rusų tauta. Kiek propaganda bebandytų įtikinėti, kad piktavališka, agresyvi yra tik mažuma Rusijoje. Aš tuo niekuomet nepatikėsiu ir kovosiu, kad Rusijos veidas būtų kitoks. Dauguma rusų, prie to, kad jie tyli, aš širdimi jaučiu, jie supranta, kas yra gėris, o kas yra blogis. Todėl tai – ne atsakymas rusams. Tai pokalbis su šviesiais žmonėmis visame pasaulyje. Čia, Izraelyje, ir kitose šalyse.

Prieš daugiau nei pusantrų metų mes su šeima išvykome į Izraelį, kiek visi bandė vadinti tai pabėgimu, tai netiesa. Bėga nuo grėsmės, o mums jokia grėsmė negrėsė. Kaip ir Rusijai niekas negrąsino 2022 metų vasarį. Kodėl mes išvažiavome – protingi žino, o kvailiems aiškinti neverta. Išvykome į Izraelį ir tai buvo mūsų sąmoningas sprendimas. Mes jau daug metų esame Europos sąjungos piliečiai, turime europietiškus pasus. Mes galime gyventi bet kurioje iš 27 civilizuotų šalių. Be problemų, kad ir rytoj. Bet mes pasirinkome Izraelį, nes labai myliu šią šalį. Man čia ramu, mes su Ala čia jaučiamės savi, ne svetimi. Taip visuomet jautėmės ir Rusijoje. Iš mamos pusės esu žydas, tai dalis manęs. Dėl to mes pasirinkome Izraelį. Ir nė minutės dėl to nesigailėjome.

Ir šiandien, šiomis sunkiomis šaliai dienomis, mes čia, ir net nesvarstėme galimybės kažkur išvykti. Nors tokia galimybė yra – oro uostas atidarytas, aviakompanijos, nors ir ne visos, skraido. Tad išskristi galima, bet mes neskrendam. Mes su Ala ir mūsų vaikai, norime palaikyti šalies žmones. Šią sunkią Izraeliui minutę tai yra didžiulis skausmas. Ir mes didžiuojamės tuo, kas mus šiuo metu sieja su šia susiskaldžiusia tauta. Tai civilizacija, kurios žmonėms neliepiama nieko daryti „iš viršaus“, viskas eina iš širdies gilumos milijonams izraeliečių.

Per televiziją rodo vaizdus, kaip Ben Guriono oro uostas perpildytas – tai turistai, užsieniečiai, kurie išskrenda. Galima tai suprasti. Bet izraeliečiai nebėga, galima tai suprasti. Izraeliečiai niekur nebėga, atvirkščiai, jie iš viso pasaulio parskrenda, kad palaikytų savo šalį, kad kovotų už ją su ginklu rankoje.

Tie, kurie klausia, kodėl aš čia, bet ne fronte, galiu pasakyti, kad jei tarnaučiau čia kariuomenėje, ir būtų kažkokios galimybės, aš tikrai eičiau ginti Izraelio. Bet pas mane yra galimybės kitaip palaikyti šalį. Eisiu duosiu kraujo, padėsiu. Manau, kad izraeliečiams, kurie kalba rusiškai, yra svarbu, kad mes su Ala šiandien čia, tokiu sunkiu Izraeliui laiku. Mes čia ne todėl, kad kaip daug kas kalba, mums buvo reikalingi šios šalies pasai. Kai atvykome čia, iškart pasirūpinau, kad vaikai eitų į vietinę mokyklą, mokytusi šia kalba. Turėjome galimybę juos leisti į diplomatų vaikų mokyklą, kur visi mokosi angliškai, patikėkite, galime sau tai leisti, bet norėjome, kad vaikai laisvai išmoktų kalbėti vietine kalba. Aš taip pat jos mokausi.

Jūs neįsivaizduojate, kaip didžiuojamės šia maža šalimi, kuri stojo savęs ginti. Čia žmonės nori papulti į frontą. Tarp rezervistų buvo ir buvęs Izraelio premjeras. Vakar paaiškėjo, kad per susirėmimus žuvo Švietimo ministro sūnus, jis taip pat kovojo drauge su kitais. Štai, kas yra patriotizmas. Ir aš didžiuojuosi, kad esu izraelietis. Ir neabejoju, kad ateis laikais, kai imsiu taip pat didžiuotis, kad esu rusas. Dabar ten kažkokia painiava su prioritetais ir moraline etika. Nieko, išlauksime ir kitų laikų...

Brangūs mano sekėjai, būkite žmonės, išreiškite pagarbą kitiems. Nereaguokite į tuos, kurie rašo piktus komentarus. Izraelį dabar palaiko visas pasaulis. Visas civilizuotas pasaulis darbar – už Izraelį. Ir kiek propagandistai dabar bebandytų šį karą pavaizduoti, kaip šalies užgrobimą, tai netiesa. Esu įsitikinęs, kad Izraelis laimės, mes niekur nesiruošiame, ir šiuo video įrašu noriu išreikšti palaikymą visiems mano tautiečiams“, - sakė M. Galkinas.


Šeštadienį M. Galkinas paskelbė įrašą socialiniame tinkle „Instagram“. Vyras rašė, kad jis, jo žmona ir vaikai nuo sirenų pabudo 6.30 val. Šeima šiuo metu gyvena Izraelyje, o vasarą praleido Jūrmaloje, Latvijoje.

Šeštadienį link Izraelio iš Gazos Ruožo buvo paleista dešimtys raketų. Kiek vėliau viešojoje erdvėje pasirodė vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuotas chaosas. Skelbiama, kad islamistų grupuotės „Hamas“ nariai prasiskverbė į Izraelį, jau aišku, kad yra ir žuvusių, ir sužeistų civilių.

Garsus vyras su sekėjais instagrame pasidalino, kad ankstyvą rytą, 6:30 val., visa šeima prabudo nuo pradėjusių gausti pavojaus sirenų.

„Izraeliui dabar labai sunkus metas. Užuojauta žuvusiems ir jų šeimoms! Meldžiamės už tuos, kurie laikomi įkaitais. Izraelis laimės!“, – parašė M. Galkinas ir prie įrašo pridėjo nuotrauką, kurioje matyti šalies kraštovaizdis bei nacionalinė vėliava.

Šalyje šiuo metu vyksta krauju aplaistyti susirėmimai, kas minutę situacija vis sudėtingėja. Visa naujausia informacija apie įvykius Izraelyje - ČIA.

Primename, jog M. Galkinas ir A. Pugačiova iš Rusijos išvyko po to, kai ši pradėjo karą Ukrainoje, nes nepalaikė savo valdžios veiksmų. Tuomet jie tapo nebepageidaujami savo šalyje. Vasarą šeima gyveno Latvijoje, Jūrmaloje, o šiuo metu vėl išvyko į Izraelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją