Princai Williamas ir Harry yra dvi svarbios ne tik britiškosios, bet ir JAV popkultūros figūros. Be to, 2011-aisiais įvykusios Williamo vedybos su Kate Middleton bei 2018-ųjų Harry ir amerikiečių aktorės Meghan Markle vestuvės buvo daugiausiai viešintos per visą moderniųjų laikų istoriją. Tačiau šie žavūs princai nėra vieninteliai karališkosios šeimos nariai.

Jorko princesės seserys Beatrice ir Eugenie greičiausiai prisimenamos kaip juokingas skrybėles dėvėjusios ir visų dėmesį prikausčiusios Williamo ir Kate vestuvių viešnios. Visgi apie šias princeses verta sužinoti ir daugiau – thelist.com pateikia įdomių faktų apie karališkosios šeimos nares.

Būdama 12 metų, princesė Eugenie išgyveno sudėtingą stuburo operaciją

Princesei Eugenie skoliozė buvo daugiau nei vien sunkiai ištariamas žodis: ši rimta ligai jai buvo diagnozuota dvylikos. Princesė sužinojo, kad prireiks operacijos – tą akimirką ji pamena iki šiol. „Vis dar aiškiai atsimenu, kaip nervinausi prieš operaciją“, - pasakojo ji.

Laimei, aštuonių valandų trukmės operacija praėjo sklandžiai, o princesės nugaroje tebėra ją primenantys titano strypai.

Princesė Beatrice panaši į savo žuvusią tetą

Princesė Diana neabejotinai yra žinomiausia karališkosios šeimos narė. Žuvusi princesė garsėjo ne tik savo mados pojūčiu – ji amžiams pakeitė suvokimą, kaip turėtų elgtis princesė. Be to, princesė Diana pasižymėjo didžiuliais labdaros darbais, kuriuos įvykdė per ganėtinai trumpą laiką, kol jos gyvybė tragiškai užgeso lemtingoje automobilio avarijoje 1997-ųjų rugpjūčio 31-ąją.

Panašu, kad princesė Beatrice daugeliu dalykų primena savo numylėtąją tetą. Pasak oficialaus Jorko kunigaikščio puslapio, princesė yra „daugelio organizacijų rėmėja, kuri didžiąją savo labdaringos veiklos dalį skiria vaikų gerovei ir švietimui“. Kaip ir Diana, kuri ypač rūpinosi apleistais vaikais, ši princesė taip pat myli vaikus. Be to, princesė Beatrice buvo vienintelė karališkosios šeimos narė, pastaraisiais metais dalyvavusi žymiajame mados renginyje „Met Gala“. Šioje mados puotoje niekas iš karališkųjų asmenų nedalyvavo nuo to laiko, kai 1996-aisiais jame savo pasirodymu visus sužavėjo princesė Diana.

Princesė Beatrice nesužalojo Edo Sheerano

2017-ųjų sausį per „The Graham Norton Show” dainininkas Edas Sheeranas tarsi patvirtino gandus, kad princesė Beatrice vakarėlio metu kardu sužalojo jo veidą. Tai įvyko po mėnesius trukusių spėlionių, kai 2016-ųjų pabaigoje ant E. Sheerano veido buvo pastebėta paslaptingos kilmės žaizda. Bulvarinis britų leidinys „The Sun“ vienas pirmųjų ėmėsi aiškinti E. Sheerano žaizdos atsiradimo priežastis, pranešęs, kad princesė Beatrice netyčia brūkštelėjo kardu dainininkui per veidą, vaizduodama, jog įšventina į riterius kitą žymų britų atlikėją Jamesą Bluntą. „The Sun“ rašė, kad E. Sheeranas elgėsi kaip „tikras džentelmenas“, nors jam ir teko skubėti į ligoninę siūti ant veido atsivėrusios žaizdos.

„Neturiu jokio supratimo, kaip ši istorija iškilo į viešumą – tą vakarą nebuvo daug žmonių. Pamenu, pasakojau apie tai savo tėčiui, tačiau jis manimi nepatikėjo“, – per „The Graham Norton Show” sakė E. Sheeranas.

Visgi, pasak J. Blunto, E. Sheeranas buvo tiesiog apsvaigęs. „Edas buvo girtas, jis kvailiojo ir pats susižalojo. Mes sugalvojome smagią istoriją, ir žmonėms ji patiko. Išties nemalonu“, – sakė dainininkas.

Seserys nedirba „karališkosios šeimos atstovėmis“

Princesės Eugenie ir Beatrice, skirtingai nei Kate Middleton ar naujoji šeimos narė Meghan Markle, nedirba „karališkosios šeimos atstovėmis“. Tačiau abi princesės visgi turi įprastus darbus.

Pasak Karališkojo centro komunikacijos ir transliacijų vadovo Jameso Brookeso, dirbti „karališkosios šeimos atstovu“ reiškia atlikti užduotis karalienės vardu. Užuot padėjusios savo senelei, princesės Eugenie ir Beatrice dirba įprastesnius darbus. Princesė Eugenie yra Londone įsikūrusios šiuolaikinio meno galerijos „Hauser & Wirth” direktoriaus pavaduotoja. „Nuo mažumės mėgau meną. Žinojau, kad tikrai nebūsiu dailininkė, tačiau dirbsiu šioje srityje“, - pasakojo princesė.

Eugenie sesuo princesė Beatrice taip pat yra karjeros moteris. Jos „LinkedIn“ profilyje nurodyta, kad princesė yra „Afiniti.com“ viceprezidentė partnerystei ir strategijai.

Žymiosios skrybėlės

Princo Williamo ir Kate Middleton vestuvės buvo tikra pasaka. Daugelis pamena žavųjį Williamo ir raustančios jo nuotakos bučinį. Tačiau tądien Williamas ir Kate nebuvo vieninteliai karališkosios šeimos nariai, į kuriuos krypo visų akys.

Princesės Eugenie ir Beatrice per Williamo ir Kate vestuves atkreipė dėmesį į save originaliu galvos apdangalų pasirinkimu. Suprantama, karališkosios šeimos narės apskritai garsėja puošniomis skrybėlėmis, tačiau Eugenie ir Beatrice skrybėlės buvo ne tik medžiaga istorinėms knygoms apie karališkąją šeimą, bet ir masalas žiniasklaidai. Princesės Eugenie skrybėlė priminė spalvingą povo uodegą, o princesės Beatrice galvos apdangalas panėšėjo į aštuonkojį. Reakcijų internete ilgai laukti nereikėjo, o kai kas netgi lygino princeses su netikromis Pelenės seserimis.

Princesė Eugenie 2018-aisiais taip pat rengiasi karališkosioms vestuvėms

Princo Harry ir Meghan Markle vestuvės sulaukė neabejotinai daugiausia dėmesio nuo pat princo Williamo ir Kate Middleton vedybų. Tačiau Harry nėra vienintelis šiemet besituokiantis karališkosios šeimos narys: spalį vyks princesės Eugenie vestuvės, tad skrybėlės jau ruošiamos!

2018-ųjų sausio 22-ąją Bakingamo rūmai pranešė, kad princesė Eugenie susižadėjo ir ištekės už Jacko Brooksbanko, su kuriuo draugavo septynerius metus. Kaip ir ant gražiojo Kate Middleton žiedo, ant princesės Eugenie sužadėtuvių žiedo puikuojasi ne įprastinis baltas deimantas, o safyras. Visgi princesės Eugenie safyras nėra paprastas – tai oranžinis padparadžos safyras, išgautas Šri Lankoje ir pavadintas lotoso žiedo vardu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)