Nidoje vykusiame „Perklausų“ renginyje Rūta Mur prisiminė muzikinės karjeros pradžioje nesulaukusi grįžtamojo ryšio – tai skaudino ir kėlė liūdesį, tačiau mergina nepasidavė.

„Buvo labai skaudu, nusivylimas buvo kosminis, kai tu sudedi tiek visko į savo kūrybą, o ji kažkaip toliau nekeliauja, – apie pirmuosius du savo muzikinius albumus kalbėjo Rūta. Tačiau nepasiduoti padėjo suvokimas, kad muzika yra jos gyvenimo kelias ir nieko kito nenorėtų daryti. – Kai atradau muziką, aš jau negalėjau jos paleisti,“ - sako Rūta.

Toksiški santykiai ir neatskleista aktorinė pusė

Prieš kurį laiką Rūta Mur pristatė jau trečiąjį savo albumą – „Prime time“. Jame gausu dar karantino metu sukurtų dainų, ilgai gulėjusių stalčiuje. Kiekviena atlikėjos daina – tarsi filmas, pasakojantis vis kitą istoriją. Todėl albumas, pasak dainininkės, yra tarsi filmų rinkinys.

„Ir aš noriu būti tų filmų personažas. Aš gal įgyvendinu savo neatskleistą aktorinę pusę, potraukį į kažką įsikūnyti. Būti savimi, bet, tarkim, kito laikmečio rūbuose“, – paralelę tarp savo kūrybos ir aprangos stiliaus brėžė Rūta Mur.

Taip pat renginio metu ji atskleidė, apie ką iš tiesų yra jos dainos.

„Dažniausiai dainose aš klausiu savęs, kodėl aš taip elgiuosi, kodėl metu save į tas situacijas. Tai yra bandymas save išaiškinti, išlukštenti. Aš manau, jei psichoterapeutas pasiimtų mano interviu ir mano dainas, net diagnozę galėtų nustatyti“, – juokavo Rūta Mur.

Ji pasakojo anksčiau dažnai atsidurdavusi toksiškuose santykiuose, patirdavusi neprieinamą meilę. Tai atsispindi ir atlikėjos kūryboje. Nors, kaip sako Rūta, ji nori sukurti šeimą ir gyventi gražų laimingą gyvenimą, tačiau užlipti ant toksiškų santykių grėblio, deja, teko ne kartą.

Trokšta išvykti į Ameriką

Rolando Mackevičiaus paklausta, kodėl kuria tik anglų kalba, Rūta Mur atsakė, kad anksčiau rašyti lietuvių kalba jai netgi buvo gėda. Atrodė, kad per arti jos tas žodis būtų, sakė atlikėja ir pridūrė, kad kurti anglų kalba jai ne tik lengviau, bet ir saugiau.

Taip pat dainininkė neslėpė norinti kurti ne tik Lietuvos auditorijai – ją vilioja tarptautiniai vandenys.

„Aš į Ameriką noriu, į jau visiškai aukščiausią tą klasę. Manau, kad aš augu to link, svajoju apie tai, labai to trokštu, – atviravo atlikėja. – Dalyvavimas „Eurovizijoje“ buvo visiškai sąmoningas žingsnis. Jeigu būtų pavykę laimėti atranką, mane būtų išgirdusi labai didelė auditorija. Man tai būtų buvęs didelis tiltas.“

Vis dėl to Rūta Mur atskleidė nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose daugiau nedalyvausianti.

„Labai tokia stresinė patirtis. Patirtis ne apie muziką, – tvirtino renginio „Perklausos“ dalyvė. – Aš daug apie tai iki šiol nekalbėjau ir guli labai daug dalykų manyje vis dar po to įdomaus atvejo.“

Ji teigė save guodžianti tuo, kad jei ne šis kelias, tai bus kitas. Tačiau atlikėja iš scenos trauktis nežada, nes buvimas joje yra mėgstamiausia jos darbo dalis: „Scenoje tas dėmesys man yra nuostabi dieviška palaima“.

Kertinis momentas, paskatinęs pradėti dainuoti

Rūta Mur pasakojo, kad įkvėpimas pradėti dainininkės karjerą jai gimė Ispanijoje, kai po studijų čia buvo atvykusi atlikti praktiką. Vieną vakarą draugai paskatino ją pagroti gitara ir padainuoti. Nors ilgai abejojo, galiausiai mergina pasiryžo atlikti Bruce Springsteen‘o kūrinį „Dancing in the dark“.

„Baigiau tą dainą ir stojo tyla. Jie žiūri į mane išplėtę akis ir tada pradėjo šaukti. Aš nesupratau, kas vyksta. Tas jų šokas... Man net dabar šiurpas eina pasakojant. Tai buvo kertinis momentas, kuris manyje įpūtė pasitikėjimo savimi. Įkvėpė bandyti pradėti dainuoti“, – prisiminė Rūta Mur.

Rūtos Mur kūrybos šią vasarą bus galima pasiklausyti didžiausiuose Lietuvos festivaliuose. Liepos 28 d. – festivalyje „Galapagai“, liepos 29 d. – „M.A.M.A. vasara“, o rugpjūčio 5 d. atlikėja pasirodys festivalio „Granatos Live“ scenoje.

„Perklausos“ – tai renginių ciklas, kuriame garsiausi Lietuvos atlikėjai kviečiami atviriems pokalbiams su dainomis. Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius kalbins atlikėjus fone skambant jų albumo dainoms, o susirinkusieji kviečiami įsiklausyti į tikrąją kūrinių prasmę.

Geriausias renginio akimirkas jau visai netrukus bus galima išvysti renginio įraše, kuris pasirodys internete, o apie būsimus renginius visa naujausia informacija nuolat atnaujinama „Perklausos“ „Facebook“ bei „Instagram“ paskyrose.

Renginio akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją