Paaiškino, kokios reikšmės slepiasi po išskirtiniu albumo pavadinimu

Paprastai, atlikėjo Free Finga dainas kaipmat pamilsta tūkstančiai. Naujasis albumas „Plastika“ – taip pat ne išimtis. Tiesa, daugeliui galėtų kilti klausimas – ką reiškia būtent toks albumo pavadinimas? Kokia simbolika slepiasi po šiuo žodžiu – paaiškino pats T. Narkevičius.

„Man patinka skambūs, vieno žodžio pavadinimai. Mano praeitas albumas vadinosi „Dėmesio!“, kas irgi apibendrino visą tą albumą, kuris šneka apie sceną, apie šlovę, apie dėmesį, apie vaikystę su „Tele Bim-Bam“ ir taip toliau. Šitas albumas – neatsimenu, iš kur atsirado ta „Plastika“, bet tiesiog atsirado ir aš jau prieš 2-3 metus žinojau, kad albumas vadinsis taip“, – teigė jis.

Atlikėjas pripažino, kad per ilgus kūrybinius metus šiam pavadinimui teko sugalvoti ir daug įvairių prasmių.

„Kai tu turi pavadinimą ir gyveni su juo, tau vis lipdosi jo reikšmės ant viršaus. Pirma reikšmė, kuri ir yra pagrindinė, tai, kad mes keičiamės – pokytis, plastiškumas. Kad raumenys yra plastiški, kad širdis yra plastiška – ji platėja, didėja, daugėja meilės“, – kalbėjo Free Finga.

Reikšmių, apipinančių šį pavadinimą, atlikėjas teigė ilgainiui įžvelgęs ir daugiau.

„Plastika taip pat pasaulyje yra momentai, kai įvyksta kažkokia krizė, karas ar dar kažkas. Mokslininkai ir visokie filosofai tada sako, kad po šitų didelių įvykių yra plastiškumo momentas, per kuriuos galima keisti kažką, nes sistema yra karšta. Pavyzdžiui, jeigu įvyksta finansinė krizė, galima tuo metu pertvarkyti, kokias lengvatas bankai ar korporacijos gauna ir taip toliau. Po karo galima uždrausti ginklų naudojimą. Kuo toliau eina laikas – tuo sunkiau tai darosi daryti ir viskas vėl grįžta į savo pradinę stadiją. Man šitas žiauriai įdomu. Tai tiesiog yra apie pokytį savo ir kitų“, – giliomis mintimis dalijosi T. Narkevičius.

Atskleidė, kaip gimė duetas su žinoma Lietuvos atlikėja

Atlikėjas laidos metu savo gerbėjams pristatė jų jau pamiltas ir klausomas albumo „Plastika“ dainas. Viena jų – tai „Beržas“, kurią Free Finga įrašė kartu su Monika Liu. Tiesa, įdomu tai, kad šis kūrinys gimė dar prieš septynerius metus, tačiau, kaip teigė pats atlikėjas, jam tiesiog reikėjo išlaukti tinkamo laiko.

„Aš ją bandžiau padaryti tokią estradinę. Kažkurią versiją, kurią, kaip man atrodė, jau galima išleisti, prieš kokius ketverius metus aš nusiunčiau paklausyti Monikai. Nežinau, kodėl. Mes esame kažkuo panašūs kūrėjai. Esame vandeniai, abu išskridę neblogai. Aš jai nusiunčiau ir ji gal ne iš karto pasakė, kad jai labai patinka, bet po kurio laiko ji man parašė, kad ji visą laiką to gabalo klauso, kad jis jai žiauriai patinka, kad čia yra gražiausias lietuviškas gabalas, kurį ji girdėjo“, – Monikos įvertinimą prisiminė Free Finga.

Taip netikėtai ir gimė dviejų talentingų žmonių duetas.

„Ėjo laikas ir kažkuriuo metu buvo taip, kad Monika sako: gal tu nori man atiduoti visą dainą? Man gaila buvo. Aš sakau: gal darome dviese?“, – dalijosi T. Narkevičius.

Atlikėjas pripažino, kad jis pats netikėjo, jog ši daina klausytojams taip patiks.

„Aš manau, kad Monika, kai ji įstoja – jos balsas toks sultingas, turtingas ir, atrodo, visi nuščiūva. Ji yra tokia atlikėja. Aš taip džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad ji yra mano albume“, – teigė Free Finga.

Atsakė į gerbėjų klausimus

„Perklausose“ T. Narkevičius atsakė ir į žiūrovų užduotus klausimus. Pavyzdžiui, paklaustas, kas jam yra muzika, atlikėjas pateikė išties nuoširdų ir atvirą atsakymą.

„Man muzika yra terapijos forma. Man tai yra būdas savo mintis užsirašyti ir po to jas suprasti geriau. Aš esu toks žmogus, kur, pavyzdžiui, jeigu mes susipykstame su Patricija – labiausiai ją nervina tai, kad aš dvi dienas galiu nieko nepasakyti apie tai. Mano pretekstas yra, kad aš dar nesupratau, nesugalvojau, ką aš noriu pasakyti. Per muziką man yra žymiai lengviau užsirašyti savo mintis, jas suprasti“, – kalbėjo jis.

Be to, vaikinas pripažino muziką laikantis ir jo gyvenimą paįvairinančiu žaidimu.

„Muzika yra žiauriai geras žaidimas. Netgi jei nesi profesionalus muzikantas – muzikavimas, kūryba yra tiesiog būdas iš nieko padaryti kažką“, – teigė Free Finga.

Gerbėjai atlikėjui pateikė ir išties išradingų klausimų. T. Narkevičiui reikėjo pasukti galvą, žaidžiant žaidimą „Kill, marry, fuck“. Rinktis vaikinui teko iš trijų Lietuvos scenos divų – Džordanos Butkutės, Jessicos Shy ir Monikos Liu.

„Man atrodo, geriausia žmona būtų Džordana. Ji nepriklausoma, ji viena namuose daro ką nori“, – juokėsi Free Finga.

Vis dėlto, šią vietą atlikėjas atidavė Jessicai Shy.

„Marry Jessica, kill Monika ir fuck Džordana“, – daug ovacijų ir nuostabos sukėlusį atsakymą galų gale pateikė Free Finga.

Visą pokalbį su Free Finga galite pažiūrėti čia: