Į Vilnių grupę „Sepultura“ pasikvietė festivalis „Roko naktys“. Su jubiliejiniu 30-mečio turu per Europą keliaujantys brazilai mielai užsuko į Lietuvą. Atvykę patogiu, prailgintu turo autobusu jie apžiūrėjo areną, papusryčiavo. Kol techniniai darbuotojai derino garsą ir šviesas, grupės nariai nepraleido progos nusnūsti autobuse.

Ypač daug dėmesio pasirodymo techninei kokybei skirianti „Sepultura“ komanda nežiūrėjo pro pirštus ir į kitas viešnagės detales. Vienas svarbiausių akcentų buvo maistas.

„Jie – draugiški, bet viskam atidūs. Jiems niekas nėra „dzin“. Tai žinodami pasirūpinome viskuo. Viskiu taip pat“, - sakė koncerto organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

Užkulisiuose grupės nariai linksmai leido laiką, važinėjosi riedlentėmis, sportavo, dainavo. Vėliau jie mandagiai paprašė sumažinti šildymo temperatūrą persirengimo kambariuose, tačiau pamatę, kad „Siemens“ arenoje be kita ko yra įrengta pirtis, pasiteiravo, ar būtų galimybė ją užkurti.

„Išpildėme tokį jų pageidavimą. Sakė, už tai gavome karmos taškų ir šiaip labai dėkojo už viską, kartojo, kad tai - vienas maloniausių priėmimų“, - juokėsi Blėka.

Pirmieji klausytojai į areną plaukė vos atsidarė durys – nuo pat 19 val. Publikos amžiaus vidurkis lenkė 30 metų. Daug sunkiosios muzikos gerbėjų vilkėjo su grupės atributika susijusią aprangą: „Sepultura“ turo marškinėlius, bliuzonus, kepures. Koncerto nepraleido ir žinomi veidai, - minioje buvo galima sutikti „LRT Opus“ radijo vadovą Darių Užkuraitį, muzikos prodiuserį Luką Pačkauską, politiką Algirdą Sysą, penkiakovininką Edviną Krungolcą ir kitus.

Kai scenoje pasirodė „Sepultura“, publika įsijautė. Jos siunčiamą energiją greitai absorbavę brazilai kitątiek jėgos siuntė atgal. Kai pečiuitas grupės vokalistas Derrickas Greenas ėmė mušti didžiulį būgną, laidinį mikrofoną lyg gyvaitę persimetęs sau aplink kaklą, įspūdį kėlė ne tik garsas, bet ir reginys. Bendraudamas su publika grupės lyderis ne kartą pakartojo Lietuvos vardą, mušdamas kumščiu sau į krūtinę.

„Sepultura“ nariai naktį lieka Vilniuje. Didelė tikimybė juos sutikti naktiniuose baruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)