Pernai SEL į „Žalgirio“ areną surinko 17 tūkstančių gerbėjų. Šiemet scena pastatyta arenos viduryje, todėl arena galės priimti dar daugiau žiūrovų.

Muštynės, politika ir Jazzu

Šeštadienio vakarą E. Dragūnas į sceną užlipo atėjęs specialiu koridoriumi. SEL lyderis scenoje pasirodė pasipuošęs žaliais sportinio stiliaus rūbais.

Grandiozinis koncertas neapsiėjo be incidentų - vienoje iš tribūnų kilo muštynės tarp kelių vyrų. Po smūgio vienas iš mušeikų griuvo ant žiūrovų, krito ant laiptų. Tačiau muštynes greitai numalšino apsauga.

Politikas - nušvilptas

Kiek netikėtai koncertas nusidažė ir politiniu atspalviu.

Ant scenos E. Dragūnas pasikvietė politiką, buvusį Kauno merą Eriką Tamašauską, kuris greičiausiai sieks vėl grįžti į postą per pavasarį vyksiančius rinkimus. Politikas į sceną atsivedė ir kaimo kapelą, kuri sudainavo "Ąžuolai žaliuos".

Tiesa, jei tai buvo politinė reklama, tai ne itin sėkminga - per publikos švilpimą buvo sunku suprasti, ką kalba politikas.

"Aš politikoje nedalyvauju, bet man labai gerai sumokėjo", - nuo scenos kalbėjo SEL'as.

Kaip ir buvo galima tikėtis, E. Dragūnas koncerte nevengė aštrių replikų. Kliuvo ir pastaruoju metu dažnai spaudoje minimai atlikėjai Jazzu.

"Aš kviečiu visus į savo koncertus - mano koncertuose galite daryti ką tik norite, o čipsams bus 50 proc. nuolaida", - nuo scenos kalbėjo Egis.

Minios žmonių

Bet kokiu atveju, koncertas Kaune buvo išties įspūdingas. Visų pirma, tokios žiūrovų apgulties "Žalgirio" arena dar nematė - susirinko daugiau nei 20 tūkst. žmonių.

Standartus ir stereotipus laužantis grupės lyderis Egidijus Dragūnas tapo pirmąja Lietuvos muzikos žvaigžde, surengusia vadinamąjį „360 laipsnių“ koncertą. Jo metu grupė SEL koncertavo arenos viduryje įrengtoje scenoje ir gerbėjams buvo matoma iš visų pusių.

Tokius pasirodymus, kurie suteikia galimybę daugiau žiūrovų koncertą pamatyti iš arti, Lietuvoje yra surengusi grupė „Metallica“. Užpernai didžiosios Londono O2 arenos centre įrengtoje scenoje koncertavo britų dainininkas Robbie Williamsas, iki šiol paskutinėse savo pasaulinėse gastrolėse taip sceną statė ir grupė U2.

Toks techninis sprendimas sumažino salės dalį, kurią paprastai užima scena ir užkulisiai – todėl SEL tapo grupe,į koncertą pakietusi daugiausiai žiūrovų per visą „Žalgirio“ arenos istoriją.

"Šiandien aš pagerinau rekordą. Ir tai padariau tik dėka jūsų - ačiū, kad laukiate. Ačiū, kad tikite", - baigdamas dviejų valandų koncertą kalbėjo E. Dragūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1169)