Konferencijos metu Martynas Tyla ir Audrius Giržadas pristatė artimiausiu metu atlikėjų laukiančius darbus. Jau rytoj, kovo 4 dieną, Vaidas ir Monika filmuosis specialiame „atviruke“, kuris bus rodomas prieš dalyvių pasirodymą per televiziją visai Europai. „Tai bus įspūdinga ir pareikalaus daug jų pastangų. Rytoj 7 valandą ryto bus filmuojama Vilniuje“, – intrigavo A. Giržadas. Kovo 12 antroji jo dalis bus filmuojama Vienoje.

Kovo 5-6 dienomis abu atlikėjai išvyksta į Berlyną. Anot M. Tylos, Vokietijos sostinėje jiems bus pagaminta speciali monitoringo sistema, kuri padės patobulinti dainos skambesį.

Kovo 7 dieną vyks palaikymo koncertas, kurį tiesiogiai transliuos LRT. Į sceną lips Justė Arlauskaitė-Jazzu, Rosita Čivilytė, Donatas Montvydas, Andrius Pojavis ir kiti atlikėjai.

Anot M. Tylos, šiai dienai pasiruošimo konkursui sąmata sudaro apie 10 tūkst. eurų. "Norisi, kad rankos būtų kuo laisvesnės. Anksčiau pavykdavo surinkti nuo 10 iki 20 tūkst. eurų. Jei ta suma bus ir šiais metais, tai mus pilnai tenkins", - skaičiavo jis. A. Giržadas pridūrė, kad atlikėjai jokiu būdu nepretenduoja į Ukrainai, alkstantiems vaikams ir senoliams skirtus eurus. 

Priešingai nei pernai, vaizdo klipą atlikėjai šiemet nusprendė filmuoti. „Turime smagių idėjų. Kovo 16 dieną mes filmuosime vaizdo klipą. Į jo filmavimą norėtume įtraukti fanus, kurie mus palaiko ir klausosi. Norėtume suteikti šansą tiems žmonėms sudalyvauti vaizdo klipo filmavime“, – savo gerbėjus Vaidas Baumila kvietė filmuoti bučinius (iki 10 sekundžių) ir siųsti jiems. Dešimt geriausių taps vaizdo klipo dalimi.

Balandžio 18-19 dieną duetas vyks į mažąją „Euroviziją“ Amsterdame. „Pamatysime, kaip reitinguojasi atlikėjai“, –  sakė M. Tyla. Iki mažosios „Eurovizijos“ bus išleistas singlas su lietuvių daina „This Time“. „Eurovizinė“ daina taip pats skambės prancūzų, vokiečių kalbomis. „Tai turėtų padėti surinkti kitose šalyse papildomų taškų“, – svarstė M. Tyla.

Pernai itin daug diskusijų šalyje pakurstė „eurovizinis“ Vilijos Matačiūnaitės įvaizdis, todėl šiais metais delegacijos atstovai kviečia visus siūlyti savo idėjas ir variantus, kaip turėtų atrodyti atlikėjai. „Šiais metais dar neturime aiškios aprangos koncepcijos dėl aprangos. Kviečiame žinomus ir mažiau žinomus dizainerius, studentus siūlyti savo mintis, siūlyti eskizus. Pabandysime viską apkalbėti. Negarantuojame, kad kažkas iš jų laimės, bet prašome tokios pagalbos. Tas darbas nebus už ačiū. Bus atlyginta“, – kvietė M. Tyla. Makiažu ir šukuosena taip pat bus pasirūpinta Lietuvoje – nuotraukos, kaip turi atrodyti atlikėjai, iš anksto bus nusiųstos iš čia.

M. Tyla prisijungti prie įvaizdžio kūrimo ypač kviečia pernai daug žiniasklaidai apie V. Matačiūnaitės sceninį kostiumą kalbėjusius šalies dizainerius.

Aiškėja, kaip didžiojoje scenoje atrodys pats pasirodymas. Jau žinoma, kad į sceną lips 6 žmonės - 2 dainininkai ir 4 pritariantieji vokalistai. Šokėjų į Vieną jie nesiveš.

Atlikėjai į Vieną išvyks gegužės 12 dieną, mat jau gegužės 14-ąją jų laukia pirmoji repeticija. DELFI primena, kad Lietuvos atstovai pasirodys antrojo pusfinalio pirmoje dalyje, gegužės 21 dieną. Didysis „Eurovizijos“ finalas vyks gegužės 23 dieną.

Spaudos konferencijos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (356)