Ši juosta pateko į daugelio šeimų mėgstamiausių komedijų sąrašus, o po jo pasirodę tęsiniai dar prailgino gerbėjų euforiją. Rugpjūčio 28 dieną Lietuvos kino teatrus pasieks naujos Grizvoldų kartos nuotykiai komedijoje „Kvaišų atostogos“ (angl. „Vacation“). Kaip kviestinis svečias naujojoje juostoje pasirodė ir 71-erių Ch.Chase‘as, savo „Facebook“ pareiškęs, kad per šio filmo filmavimus juokėsi labiau nei tuomet, kai pats atliko pagrindinę rolę.

Tikrasis Niujorke gimusio aktoriaus vardas – Cornelius Crane’as Chase’as. Pravardė Chevy yra atkeliavusi iš jo vaikystės, taip būsimą aktorių nuo mažens vadino močiutė. Ji anūką taip praminė pagal anglišką viduramžių baladę “The Ballad of Chevy Chase”.

Chevy yra vienas Holivudo aukštaūgių – jo ūgis net 192 cm.

Aktorius gimė pianistės ir libretų autorės Cathalene Parker ir žinomo Manhatano knygų redaktoriaus bei žurnalų straipsnių autoriaus Edwardo Tinsley Chase‘o šeimoje. Abu Ch.Chase‘o tėvai yra kilę iš garsių šeimų. Jo senelis iš tėvo pusės buvo menininkas ir iliustratorius Edwardas Leigh Chase’as, o iš motinos – Antrojo pasaulinio karo metais pasižymėjęs admirolas Milesas Browningas. Aktoriaus tėvai išsiskyrė, kai jam buvo ketveri.

Pirmąsyk Chevy vedė 1973-aisiais Suzanne Hewitt, bet po trejų metų jie išsiskyrė. Antrąją žmoną Jacqueline Carlin vedė tais pačiais metais po skyrybų, 1976-aisiais. Antrosios skyrybos įvyko praėjus beveik ketveriems metams nuo vestuvių. Kalbėta, kad žmona neapsikentė aktoriaus potraukio alkoholiui ir kokainui. 2010-aisiais atvirame interviu Ch.Chase‘as patikino, kad narkotikus jis yra vartojęs tik labai mažais kiekiais ir tai nebuvo rimta problema.

Dabartinę žmoną Jayni aktorius sutiko 1981-aisiais, filmuodamasis juostoje „Under the Rainbow“, kur ji dirbo filmavimų koordinatore. Jiedu susituokė po metų. Pora turi tris dukras: 32-ejų Cydney Cathalene, 30-ies Caley Leigh ir 26-erių Emily Evelyn. Aktorius su žmona gyvena Niujorke.

1986-aisiais Ch.Chase’as gydėsi priklausomybės klinikoje „Betty Ford Center“, kur aktorius pateko dėl išsivysčiusios priklausomybės receptiniams nuskausminamiesiems. Šiuos jis pradėjo vartoti dėl nugaros skausmų ir vėliau atlikto operacijos. Nugarą aktorius susižalojo griuvinėdamas „Saturday Night Live“ laidų metu.

Ch. Chase‘as yra gamtos apsaugos aktyvistas, taip pat jis noriai aukoja labdarai.

Aktorius visuomet sąmoningai rinkosi vaidinti visai šeimai skirtuose filmuose, todėl jis yra atsisakęs daugelio kitokių vaidmenų. Viena jo išsižadėtų rolių – vaidmuo 1999-ųjų filme „Amerikos grožybės“. Rolė teko Kevinui Spacey ir atnešė jam turtus bei pripažinimą.

Chevy yra grojęs būgnais koledžo grupėje. Aktorius taip pat skambina pianinu ir groja saksofonu.

Jis yra ne tik muzikalus, bet ir turi absoliučią klausą – taip vadinamas sugebėjimas atpažinti kiekvieną natą iš klausos.

Aktorius yra buvęs sulaikytas už vairavimą neblaivus.

Vienas geriausių Chevy draugų – aktorius ir kompozitorius Paulas Simonas. Jis yra pasirodęs su bičiuliu populiarumo sulaukusiame vaizdo klipe „You Can Call Me Al“, kur Ch.Chase‘as žiopčioja pagal fonogramą:

Dėl „You Can Call Me Al“ sėkmės P.Simonas paprašė bičiulio vėl nusifilmuoti jo kūrinio vaizdo klipe išleidęs 1990-ųjų albumą „The Rhythm of the Saints“. Dainos „Proof“ klipe taip pat pasirodė ir kitas geriausias Ch.Chase’o draugas – Steve’as Martinas.

Vidurinėje Chevy buvo klasės klounas, dėl pomėgio pokštauti jam teko ne kartą pakeisti mokyklą. Vėliau jis buvo pašalintas iš Haverfordo koledžo. Ji pats teigė, kad jį išmetė dėl to, kad jis į trečią bendrabučio aukštą atsitempė tikrą karvę. Vėliau Ch.Chase‘o bendramokslis patikino, kad kalbos apie karvę tebuvo pokštas, o iš tiesų jį pašalino dėl prastų pažymių.

Ch.Chase‘as buvo perkeltas mokytis Bardo koledže, kur jis susitikinėjo su Gwyneth Paltrow motina, aktore Blythe Danner. Šią mokslo įstaigą Chevy sėkmingai baigė 1967-aisiais.

Aktorius klaikiai bijo gyvačių.

Chevy yra milžiniškas džiazo gerbėjas.

Būdamas jaunesnis aktorius kasdien nubėgdavo aštuonis kilometrus, kad išlaikytų sveikatą ir tvirtą kūną.

Chevy mėgsta žaisti pokerį ir yra išskirtinio Holivudo klubo „Gourmet Poker Club“ narys.

Aktoriaus garbei jo vardu yra pavadintos gatvės Naujajame Orleane ir dar trejete mažesnių miestų.

Būdamas jaunas Chevy norėjo tapti gydytoju.

Iki tapdamas aktoriumi Ch.Chase‘as spėjo išmėginti tuziną kitokių darbų. Jis dirbo taksi ir sunkvežimio vairuotoju, pasiuntinuku, padavėju, statybininku, prekybininku, garso inžinieriumi, vyno parduotuvės prekeiviu ir teatro durininku.

Aktoriaus karjerą Chevy pradėjo 1967-aisiais, o populiarumas ir Holivudo dėmesys jį aplankė 1975-aisiais, kai jis pasirodė populiariame televizijos šou „Saturday Night Live“ ir kone pernakt tapo ryškiausia jo žvaigžde.

Aktorius vos nežuvo filmavimo aikštelėje. Chevy stipriai nutrenkė elektra filmuojantis 1981-ųjų komedijoje su mokslinės fantastikos elementais „Modernios problemos“. Dėl šios nelaimės aktorių kurį laiką kankino depersija.

Ch.Chase‘as atsisakė Piterio rolės kultiniame 1984-ųjų filme „Vaiduoklių medžiotojai“, kuri atiteko Billui Murray. Kaip vėliau aiškino pats aktorius, galutinis filmo variantas visiškai nebuvo panašus į scenarijų, kuris jam buvo duotas skaityti. Anot jo, pirminis scenarijus buvo gerokai baisesnis, dėl to jis ir nepanoro filmuotis.

Priešingai nei dauguma Holivudo žvaigždžių, Ch.Chase‘as pats rūpinasi savo „Facebook“ puslapiu, kur gerbėjus kartais nustebina asmeniniais kadrais ir nuotraukomis iš jo šeimos archyvo.

Komedijoje „Kvaišų atostogos“ žiūrovams nuotaiką skaidrins Rastis Grizvoldas (akt. Edas Helmsas). Kadaise su tėvais leidęsis į nepamirštamą kelionę, šeimą sukūręs vyras ryžtasi sekti tėvo Klarko pėdomis ir vykti su artimaisiais į tikrą rojų – pramogų parką „Walley World“. Pakeliui Grizvoldų šeimos laukia aibė nuotykių, vandens pramogos Didžiojo kanjono nacionaliniame parke, maudynės nuotekų „tvenkinyje“, serialo „Kobra 11“ vyrukų verti nuotykiai greitkelyje ir tuzinas juokingų konfliktų. Ypač smagi naujoji nuotykių komedija „Kvaišų atostogos“ Lietuvos kino teatrus pasieks rugpjūčio 28 dieną.

Filmo „Kvaišų atostogos“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)