Geriausią atmosferą festivalyje neabejotinai kuria muzika, rašoma pranešime spaudai. Ne paslaptis, kad čia labiausiai laukiami geriausi šalies ir pasaulio atlikėjai, kurių sąrašas šiemet kaip niekada margas: Rag‘N‘Bone Man, Sigala, Olivia Addams, Dynoro, Benassi Bros feat. Dhany, festivalio ambasadoriai Marijonas Mikutavičius ir Dj Jovani, KOMODO&THOMAS SYKES, BrainStorm, Vidas Bareikis, 8 Kambarys, Natalija Bunkė, Gamka, Flying Saucer Gang, B.a, FC Baseball, Psichas, Katarsis ir daugelis kitų.

Greta jų, ypatingai svarbią vietą užima tie, kurie savo rankų miklumu ir ypatingai išlavintu muzikiniu skoniu ir grojamu stiliumi išjudina net ir labiausiai pavargusius. Tai – tikrieji herojai, geros nuotaikos nešėjai ir skaudančių kojų kaltininkai – „Karklės“ festivalio didžėjai, kurių sąrašas taip pat ilgas ir mirgėte mirga nuo grojamų muzikos stilių įvairovės.

Kai kurie iš jų čia debiutuos pirmą kartą ir iš karto užsitikrins vietą istoriniame „Karklės“ festivalyje, o kitiems šis kartas jau kels nostalgiją. Tačiau nesileisime į sentimentus – artėja metas gerai pasilinksminti!

Scenoje – festivalio draugai Flaxen Beats

Per daugiau nei dešimtmetį Flaxen Beats neabejotinai tapo Lietuvos house muzikos ikona, kuri spinduliuoja aistra muzikai, išskirtiniam skambesiui ir kokybei. Per daugiau kaip dešimtmetį jie sukūrė tokius hitus, kaip „Happy happy“, „Another day“, „New Love“ ir žinomiausią – „Mr. Gorgeous“ remiksą. Jų vakarėliai pasižymi ypatinga energija ir rinktiniais, ekskliuzyviais ir visiems puikiai pažįstamais house šokių muzikos kūriniais. Flaxen Beats veikla neapsistoja plokštelių sukinėjimais, šiuo vardu pažymėtas ne vienas Lietuvos klubuose ir radijo stotyse hitu tapęs kūrinys. Pasiruoškite šokti iki pat ryto!

Po pernykščio debiuto „Karklėje“ į sceną grįžta DJ Dainys

Dar pernai gimusi nauja žvaigždė – Dj Dainys po saldaus debiuto sustoti tikrai neketino. Priešingai – užaugo tiek, kad šiandien jį galima sutikti ir išgirsti geriausiuose sostinės klubuose. Tačiau nepykit, nuvilsim – jeigu savo gimtadieniui ar kitai šventei užsinorėsite nerealaus didžėjaus, tai Andrius, greičiausiai mandagiai atsiprašys, nes šią vasarą jo savaitgaliai jau užrezervuoti į priekį tiek, kad nesimato galo. Laimei, kad jis atrado laiko „Karklei“ ir antrą bei paskutinį kartą čia sugros nerealų muzikos setą.

„Visuomet stengiuosi kurti atmosferą, kažkur su mane klausančiais muzikos mylėtojais nukeliauti, kur gražu, kur galima atsipalaiduoti. Kur trumpam galima užsimiršti visą likusį pasaulį. Iš pradžių ramiai, pasimėgausim saule, paplūdimiu, pachillinsim, o artėjant Vido pasirodymui gal jau didinsim tempą ir bandysim apšilti raumenis prieš grandiozinį Vido energijos sprogimą“, – į tai, ko laukti šiemet trumpai užsimena Dj Dainys.

Pozityvi energija liesis kartu su Matto

Vienas ryškiausių didžėjų scenos vardų – „Matto“ (Laisvūnas Černovas) – gerai pažįstamas radijo didžėjus ir prodiuseris, sukūręs ne vieną žinomą hitą, o savo kūrybiniu talentu prisidėjęs prie kitų atlikėjų kūrinių. „Matto“ kūrybiniame portfolio naujomis spalvomis atsiskleidžia puikiai pažįstami kūriniai, o viena tokių – remiksuota grupės The Roop daina „Keista Draugystė“, kurią, naujai pridėtas elektronikos skambesys, perkėlė į šokių muzikos grojaraštį.

Tai – tik maža dalis iškiliausių šio festivalio didžėjų. Ilgame sąraše rikiuojasi ir šie: house stilistikos ritmais gaivinantis LUCAS KEORO, LXSA – mergina, kuri ant festivalio scenos lips jau ne pirmą kartą. Jos stiprybė – tech groove, o šiemet ji ruošiasi nustebinti publiką su nauja muzikos vizija. Klaipėdos DNB maestro – ABS, naujas Klaipėdos Dj vardas - KANTAS, grojantis Organic House,Afro House, Indie Dance muzikos stilius.

HENRI K - Prodiuseris iš Klaipėdos, kuris tikrai išmano, ką reiškia šokių aikštelė ir kaip ją valdyti. Klaipėdos klubinės kultūros įkūrėjas WEST ORAS, elektroninės muzikos menininkas, bei kokybiškos selekcijos ženklas – DEVOHA, Klaipėdos tamsios muzikos atstovė LIZA BARCH, techno atstovė ADA VESPER, MEMELGROOVE – elektroninės muzikos prodiuseris ir DJ. Po ilgų ieškojimų ir eksperimentavimų jo stilius išsirutuliavo į kokybišką underground muzikinę paletę susidedančią iš hipnotizuojačių bei ypatinga energija pasižyminčių tech-house ir minimal žanrų. DOVYDAS – naujas vardas Klaipėdos DJ rinkoje. Jo grojami miksai kupini stipriai mušančia perkusija, hipnotizuojančių bosų bei pilnu dinamikos ir pokyčių miksavimo stiliumi. JOHN-B – jaunas Lietuvos ir pasaulio DJ veidas, kurio sąraše daugelis vietų, tarp kurių ir Klaipėdos jūros šventės pagrindinė scena.

Klaipėdos Tech House ir Disco House maestro N-KEY, MULAT – charizmatiškas house muzikos DJ iš Italijos, kuris sugeba užkariauti visą šokių aikštelę. Šeimyninis disco duetas EASY PANIC & TIA GLASSMAN, didžiausių Lietuvos renginių dj – MANT OLIN, ilgametis festivalio draugas ir Underground House DJ bei prodiuseris MARZU, o grandiozinį sąrašą užbaigia bene jauniausias viso sąrašo dj – DJ JUSTIS, kuris šokio ritmu užburia klausytojus jau 6-erius metus.

Nėra ko išsiplėsti, nes apie juos geriausiai kalba jų grojama muzika. Tačiau ir šios naujienos dar tikrai ne paskutinės! Organizatoriai žada grįžti su dar viena naujiena, kuri neabejotinai patiks visiems, besiruošiantiems atvykti į „Karklę“.

Susitikime jau netrukus – rugpjūčio 11-13 dienomis ir paskutinį kartą kuo įmanoma trankiau ir smagiau atšvęskime už visus festivalius buvusius iki šiol.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją