Silvester Belt ant turkio spalvos kilimo pasirodė pasipuošęs ilgu, baltos spalvos lietpalčiu, tokios pačios spalvos kelnėmis ir marškiniais, jo įvaizdį užbaigė juodas kaklaraištis bei sidabrinės spalvos aksesuarai.

Transliaciją galite žiūrėti čia:

Su „Drag karaliene“ Tia Kofi kalbėjęs Lietuvos atstovas teigė, kad jo įvaizdžiu pasirūpino lietuvis dizaineris Saimonas Tartenis-ES.TAR, kuris gyvena Londone.

„Eurovizijos“ atidarymo renginyje Silvester Belt kompaniją palaikė jo keturi šokėjai, pasipuošę juodos spalvos kostiumais, kurie nuo galvos iki kojų juos paslėpė. Atlikėjas, kalbėdamas su vakaro vedėja juokavo sakydamas, kad jiems visai nekaršta.
Silvester Belt

Tiesa, paklaustas, kaip jis jaučiasi žengęs ant turkio spalvos kilimo, Silvester Belt neslėpė, kad kiek keista, tačiau viskas atrodo nuostabiai, visi išsipuošę.

„Skirtinguose savo burbuliukuose, atrodo, kad esu kažkokiame filme. labai keista“, – šypsojosi atlikėjas.

Delfi primena, kad sekmadienio pavakarę atidaryta 2024 metų „Eurovizija“. Švedijos mieste Malmėje, šalia „Malmo Live Congress“ koncertų salės, miesto širdyje. 36 šalių atlikėjai žengė turkio spalvos kilimu kartu su juos lydinčiomis delegacijomis.

Ant nutiesto turkio spalvos kilimo lipo „Eurovizijoje“ dalyvaujantis atlikėjai, tai – oficiali dainų konkurso atidarymo ceremonija, kuri tarsi skelbia tiesioginių pasirodymų savaitės pradžią.

Jau tapę tradicija prieš svarbius renginius nutiesti raudoną kilimą, tačiau „Eurovizijos“ jau kelerius metus tiesiamas turkio spalvos, kuri siejama su pagrindinio dainų konkurso remėjo logotipu.

Iškilmingas atidarymas buvo transliuojamas visame pasaulyje per „Eurovizijos“ dainų konkurso „YouTube“ kanalą ir tiesioginę „TikTok“ transliaciją. Renginys vietos laiku prasidėjo 15:30 val.

„Eurovizijos“ atidarymo akimirkos – galerijoje:

Pirmieji ant kilimo žengė belgai, šių metų Lietuvos atstovas Silvester Belt su delegacija pasirodė 15-asis, o atidarymą užbaigė švedai.

Šiemet renginį patikėta vesti „Drag karalienėms“ Elecktrai ir Tia Kofi.

Delfi primena, kad sekmadienį Silvester Belt susitiko su lietuvių bendruomene Malmėje. Po jo atlikėjas pasakojo, kad kiekvieną kartą, kai gyvai pamato jį palaikančius žmones, apima šiluma.

„Džiaugiuosi, kad šiais metais turime tokį stiprų palaikymą, jis labai padeda nenuvargti ir atrasti papildomos energijos, kurios reikia šiuo metu“, – sakė Silvester Belt.

Paklaustas apie pasiruošimą pusfinaliui jis neslėpė, kad finale nenorėtų atlikti savo dainos pradžioje, vis dėlto tai, kad antradienį į sceną lips trečias, jo nė kiek neglumina.

„Labai gerai, tuomet bus ramu, galėsime sėdėti ir stebėti kitus pasirodymus. Manau, kad svarbiausia yra daina, žmonės balsuoja už ją, o ne tai, kurioje vietoje pasirodai pusfinalyje“, – sakė Silvester Belt.

Jau dvi savaites Melmėje viešintis atlikėjas teigė, kad šis miestas prilygsta Klaipėdai. Jame labai vėjuota, todėl pasiilgo saulės ir šilumos.

„Visi susirgome, peršalome, ir dalyviai, ir delegacijoje daug narių. Tai – nėra mėgstamiausias miestas, bet labai jaukus. Visi užsikrėtę „Eurovizijos“ virusu. Jau vakarėliuose, prieš kelis mėnesius susipažinome su daugeliu dalyvių, dar keli yra, kurių ne iki galo pažįstame ar ne iki galo norisi susipažinti, bet daugelis tikrai labai draugiški, sutariame, susiformavo draugystės, tikiuosi, kad jos išliks.

Akimirkos iš Lietuvos Respublikos garbės konsulato – galerijoje:

Džiaugiuosi, kad yra daug žmonių, kurie mane prižiūri, jei reikia, suorganizuoja ir vaistų, esu tikrai gerose rankose. Svarbiausia atrasti laiko, išsimiegoti, pailsėti, kuo daugiau pabūti ramybės būsenoje, nes tenka bendrauti su daugybe žmonių, todėl kartais norisi pabūti vienatvėje“, – neslėpė Silvester Belt.

Beje, sekmadienio pavakarę kartu su kitais dalyviais atlikėjas žengs turkio spalvos kilimu, paklaustas, kaip sekasi ruoštis dainų konkurso atidarymo ceremonijai, jis teigė, kad į susitikimą su lietuvių bendruomene atvyko dar be makiažo ir su kitais drabužiais.

„Eisime ruoštis ir bėgsime į ceremoniją, atidarymą. Labai laukiu, vos ne taip pat, kaip pačio pasirodymo, nes same paruošę įdomią aprangą, kartu bus šokėjai. Su delegacija pagaliau atidarysime „Euroviziją“. Nors čia esame jau dvi savaites, oficialiai ji prasidės tik šiandien“, – šypsojosi vaikinas.

Kalbėdamas apie savo favoritus „Eurovizijoje“ jis liko paslaptingas, teigė, kad visų pirma, norėtų pamatyti visus dalyvių pasirodymus.

„Kadangi dar matėme tik ištraukas, nemačiau nei vieno pasirodymo apart mūsų, taigi, dar per anksti išskirti tą vienintelį“, – sakė Silvester Belt.

Silvester Belt interviu po susitikimo su lietuvių bendruomene Malmėje:

Jis pridūrė kartu su kitais nejaučiantis ir konkurencijos, girdėjo, kad kitos delegacijos ir atlikėjai apie jį patį atsiliepia labai šiltai ir draugiškai.

„Džiaugiuosi, kad jaučiu neįtemptą energiją, visi atsipalaidavę. Atrodo, kad tik dalyviai gali vienas kitą suprasti šioje keistoje migloje, smagu, kad galime pasikalbėti tarpusavyje“, – sakė atlikėjas.

O jis pats teigė šiuo metu besistengiantis neskaityti komentarų, kad iš vėžių neišmuštų pikti žmonės, kurie neturi, kur išsilieti neigiamų emocijų.

„Daugiausia matau, kad žmonės šoka, dainuoja, siunčia linkėjimus iš įvairių pasaulio kampelių. O viduje, kadangi ramybė, ramus esu ir pats“, – šypsojosi lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)